В Ужгороді відбувся Фашіанговий бал закарпатських словаків

В Ужгороді відбувся Фашіанговий бал закарпатських словаків

05.02.13 09:01 0 1315
Свято проходило за підтримки Почесного консула України в Словацькій Республіці Станіслава Обіцькі та Почесного консула Словацької Республіки в Україні Олега Адамчука.

Учасників свята привітав заступник голови облдержадміністрації Іван Качур:

- Словаки на території Закарпаття живуть з давніх часів. Як і для багатьох представників різних національностей, карпатська земля вже упродовж віків є для них рідною домівкою. Тому традиції мирного співжиття, взаємна повага, вшанування релігійних свят, національних звичаїв, мови сусіда були і залишаються звичною справою для закарпатців.

На святі були також присутні начальник відділу національностей та релігій облдержадміністрації Юрій Гузинець, голова Центральної ради Союзу русинів-українців Словацької Республіки Петро Сокол, ректор Ужгородського національного університету Федір Ващук, представники творчої інтелігенції, словацької національної спільноти області та засобів масової інформації.

Гостей розважали художні колективи Закарпаття «Словенка», «Тур’янська долина», колектив бальних танців «Грація» та митці зі Словаччини.

Прес-центр ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Для підопічних УТОГ держава ...

КОМЕНТАРІ