Івано-Франківщина: Апарат Косівської РДА поділився з  колегами  з області  своїм оргдосвідом через «Ділові діалоги»

Івано-Франківщина: Апарат Косівської РДА поділився з колегами з області своїм оргдосвідом через «Ділові діалоги»

05.02.13 10:05 0 1242
На базі Косівського району 30 січня відбувся виїзний семінар “Ділові діалоги” за участю начальників організаційних відділів апаратів райдержаміністрацій.Йшлося про удосконалення механізмів управлінської діяльності, впровадження організаційних заходів з реалізації на теренах області соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, оптимізації взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості з вирішення найактуальніших питань життєдіяльності територій.

На тему стратегії розвитку Косівського району на 2013 рік та основних напрямів розвитку на 2014 - 2015 роки виступив голова районної державної адміністрації Ярослав Шинкарук, який розповів про інфраструктурні перетворення в межах обласної програми “Прикарпаття – писанковий край”, про напрацьовані засади розвитку самоврядування, зокрема в частині підтримки районною державною адміністрацією громадських ініціатив тощо.

Старокутський сільський голова Григорій Лаврук, голова асоціації сільських, селищних, міського голів Косівського району та Смоднянський сільський голова Михайло Рабинюк поділилися досвідом роботи щодо ролі виконавчих комітетів місцевих рад в організації краян на вирішення питань з інфраструктурних змін. Було зазначено: Старокутська сільська рада ще у травні 2010 року затвердила Стратегію економічного розвитку до 2020 року, яка стала складовою районної Стратегії економічного та соціального розвитку населених пунктів. В 2011-2012 р.р у Смодному з позабюджетних коштів, 100 тис.грн.,встановлено вуличне освітлення, понад 200 ліхтарів. Коштом сільської ради встановлені в’їзні знаки по центральній вулиці Косівська - до вулиць, які примикають до неї ( написи на знаках українською та англійською мовами). Проведено поточний та капітальний ремонти доріг на суму 209 тис.грн.

В селі Смодне за підтримки районної державної адміністрації, депутатів та громадськості в 2011 році завершено будівництво пішохідного переходу, 142м, через річку Рибниця, вартістю 1 млн. 200 тис.грн. (фінансування робіт- з сільського бюджету). Місцевим коштом тут у 2012 році проведено капітальний ремонт Будинку культури.

В цілому, за останні 5 років із бюджету Смодницької сільської ради на соціально-економічний розвиток села скеровано 3 млн. 800 тис.грн. Досвідом роботи з підготовки та проведення “Дня голови” у віддаленому населеному пункті поділився начальник організаційного відділу апарату Косівської райдержадміністрації Микола Сусак, а про нові методи роботи апарату - його керівник Василь Книш.

Учасники семінару також ознайомилися з роботою управління праці і соціального захисту населення Косівської райдержадміністрації, де впроваджено нові технології з надання послуг населенню.

Водночас про взаємодію Коломийської райдержадміністрації з громадами сіл, селищ щодо розвитку територій в межах програми “Прикарпаття – писанковий край” поділився досвідом на згаданому семінарі в.о. начальника організаційного відділу апарату РДА Любомир Диблюк. Про використання методів стратегічного аналізу у роботі організаційного відділу апарату Снятинської райдержадміністрації розповів колегам начальник організаційного відділу апарату РДА Ігор Королько; про роботу організаційного відділу апарату Надвірнянської райдержадміністрації щодо забезпечення виконання Указів Президента України Віктора Януковича, Постанов Уряду, розпоряджень облдержадміністраці, доручень голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка та рішень РДА вів мову Михайло Тимчишин – начальник організаційного відділу РДА. Своєю чергою Василь Шекиряк, начальник організаційного відділу Верховинської райдержадміністрації, розповів про практику проведення виїзних колегій РДА.

Організатори виїзного практичного семінару “Ділові діалоги” - управління з організаційної роботи апарату облдержадміністрації, яке очолює Євген Мельничук.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщину ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: У ...

КОМЕНТАРІ