У 2012 році на Львівщині створено 1 121 ферму сімейного типу

У 2012 році на Львівщині створено 1 121 ферму сімейного типу

05.02.13 11:15 0 1033
Основним видом діяльності серед самостійно зайнятих осіб у сільській місцевості є сільськогосподарське виробництво. Такі особи становлять 90% від зайнятих у цій галузі. Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Тут зазначають, що пріоритетом у ефективному використанні трудових ресурсів села, створенні нових робочих місць є сприяння зайнятості мешканців села через запровадження підприємницької діяльності в сфері агробізнесу.

Зокрема, за участю наукових установ розроблено низку мікропроектів із запровадження малого аграрного бізнесу на селі, які реалізуються через територіальні центри зайнятості. Зацікавлені особи мають змогу започаткувати власну підприємницьку діяльність у сфері аграрного бізнесу та одержати одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування цієї діяльності. Також важливим є створення ферм сімейного типу, особливо молочного напряму продуктивності.

У Департаменті стверджують, що такий шлях розвитку, завдяки підтримці фізичних осіб коштами обласного бюджету за утримання 4 і більше корів, має вже певні напрацювання і конкретні результати. Зокрема, створено 1121 ферму сімейного типу, де утримують 5 тис. голів корів. У порівнянні з 2008 роком кількість таких господарств зросла у 5,5 разів.

До слова, у 2012 році 60 осіб започаткували власну справу в сфері агробізнесу: 29 – у рослинництві, 31 – у тваринництві.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учні Львівщини ...
Наступна новина: Львівщина: Система ...

КОМЕНТАРІ