Львівщина: Система інтернатних закладів області має бути  повністю впорядкованою , – М. Костюк

Львівщина: Система інтернатних закладів області має бути повністю впорядкованою , – М. Костюк

05.02.13 11:28 0 1315
Нам необхідно  переглянути питання ефективності ведення соціальної політики в контексті реформування освіти, які ставить перед нами Президент та Кабінет Міністрів України, – на цьому наголосив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк 4 лютого під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

За словами керівника області, більшість дітей потрапляють  в інтернатні заклади ситуативно, без детального вивчення справи,  чому цю чи іншу  дитину туди скеровують.

«Звичайно, є приклади, коли  дитина дійсно є розумово відсталою і походить з неблагополучної сім’ї, такі діти мають мати місце в таких закладах, однак є діти, які в загальноосвітніх школах стають тягарем для вчителів», – зазначив  М. Костюк.

Голова облдержадміністрації  закликав усі служби області, причетні до цієї справи,  зробити необхідний аудит всіх  інтернатних закладів області та визначити, чи дійсно всі  діти, які перебувають у школах-інтернатах, мають там місце.

«Кількість кандидатів в інтернатні установи має зменшуватися, а фільтр, який пропускає потенційного кандидата в такі заклади, має бути більш жорсткий, але справедливий. В інтернатах цілодобового перебування мають знаходитися діти з тих сімей, які дійсно не можуть забезпечити дитину матеріально, є неблагополучними», – наголосив  М. Костюк.

Голова Львівської ОДА  дав доручення утворити в обласній державній адміністрації тимчасову, але дієву комісію із  впорядкування роботи інтернатної системи і напрацювати  пропозиції з  реформування цієї системи, а також створити повноцінну комісію в районних центрах тих служб, які займаються скеруванням дітей до інтернатних закладів.

«За місяць часу ми маємо стовідсотково напрацювати програму добору дітей в школи-інтернати», – підсумував очільник області.

Довідка:

Станом на в області функціонують 30 шкіл-інтернатів, з них:

• 20 спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів: 10 – для дітей з вадами розумового розвитку; 4 – для дітей з порушеннями зору; 3- для дітей з порушеннями слуху, 1- для дітей з тяжкими порушеннями мовлення; 2- для дітей з вадами опорно-рухового апарату;

• 4 загальноосвітні санаторних шкіл-інтернатів: 1- для дітей із серцево-судинними захворюваннями; 1- для дітей хворих на сколіоз; 1 – для дітей із захворюваннями органів травлення; 1- для дітей з малими та неактивними (фаза згасання) формами туберкульозу;

• 5 загальноосвітніх шкіл-інтернатів;

• 1 школа-інтернат, в якій навчаються та виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Спеціальні загальноосвітні, санаторні школи-інтернати, Червоноградська школа-інтернат фінансуються з обласного бюджету, підпорядковані департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді ЛОДА.

За період з 2006 року до 2012 року зменшено на 50 відсотків кількість учнів, які навчаються у цих навчальних закладах.

Порівняно до кількості учнів області частка учнів загальноосвітніх шкіл-інтернатів становить:  2012 – 2013 н.р. – 1219 (0,33%).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2012 році на Львівщині ...
Наступна новина: На Львівщині ініціювали ...

КОМЕНТАРІ