У Львівському онкоцентрі відкрили кабінет брахітерапії

У Львівському онкоцентрі відкрили кабінет брахітерапії

05.02.13 11:58 0 1131
4 лютого, у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбулося урочисте відкриття кабінету брахітерапії (контактного променевого лікування).

Тут встановлено систему контактної променевої терапії хворих, до якої входять 20-ти канальний брахітерапевтичний апарат IBt-Bebig MultiSource, рентген-установка С-арка та плануюча система з програмним забезпеченням для планування поля опромінення, набір гінекологічних аплікаторів та джерело радіоактивного випромінювання – ізотоп кобальту. Вартість нового обладнання становить 4 млн 225 тис. грн.

Все це стало можливим завдяки співпраці з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» у межах програми «Рак виліковний», яка спрямована на розвиток онкологічної служби України. Керівник програми Вікторія Миколаюк зазначила, що кабінет оснащений згідно з європейськими стандартами. «Щорічно 600-700 мешканців регіону зможуть тут отримати високоякісну медичну допомогу», – ствердила вона.

За словами головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігора Ковальчука у світовій практиці боротьби з раком брахітерапія  визнана «золотим стандартом» лікування пухлин порожнинних органів. Адже метод заснований на безпосередньому введенні в уражений раковою пухлиною орган джерела радіоактивного випромінювання.

Нагадаємо, відзначають Всесвітній день боротьби з раком. За статистикою ВООЗ 13% смертей у світі пов’язані саме з онкологічними захворюваннями.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині ініціювали ...
Наступна новина: На Львівщині пройдуть ...

КОМЕНТАРІ