Підписано Угоду про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства «Чернігівське земляцтво» у місті Києві на 2013 рік

Підписано Угоду про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства «Чернігівське земляцтво» у місті Києві на 2013 рік

05.02.13 15:16 0 1272
Людно було 1 лютого у Міжнародному виставковому центрі Києва. Уже традиційно тут відбулись річні збори чернігівського земляцтва.

У холі місця проведення зібрання були розгорнуті виставки художніх робіт земляків: художня виставка Григорія Шкребеля; виставка художньої вишивки Тамари Устич; виставка друкованої продукції видавництва «Дім, сад, город»; виставка ілюстрацій художника Віктора Королькова до «Слова о полку Ігоревім»; виставки національних заповідників Чернігівщини, музеїв, окремих художників, робіт декоративно-прикладного мистецтва, рекламна продукція туристичного бізнесу з Чернігівської області (32 виставкових стенди); загальноземляцькі стенди та стенди районних/міських відділень під рубрикою «Наша історія».

При вході до виставкового центру гостей гостинно зустрічав Академічний ансамбль пісні і танцю Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм «Сіверські клейноди». Після огляду виставок розпочалась робота зборів членів Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві з нагоди 17-ї річниці його утворення.

Голова ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві Віктор Ткаченко зі сцени представив знаних не лише чернігівській родині, а й усьому Українству земляків: Леоніда Кучму — Президента України у 1994—2005 роках; Івана Плюща — голову Верховної Ради України І та ІІІ скликання, народного депутата України багатьох скликань.

Дружня чернігівська родина оплесками зустріла присутніх у залі Володимира Хоменка – голову Чернігівської обласної державної адміністрації, Валентина Мельничука – заступника голови Чернігівської обласної ради, а також керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування всіх районів області і голів міст.

На зборах були присутні високоповажні владики та всечесні отці, народні депутати України нинішнього та минулих скликань, керівники обласних земляцьких об’єднань у м. Києві, голова Правління Ради земляцтв України у місті Москва Микола Лях та голова Правління «Чернігівського земляцтва» у місті Москва Федір Яроцький, інші поважні гості.

Віктор Ткаченко прозвітував про роботу земляцтва протягом 2012 року та оголосив про рішення Ради щодо нагородження найдостойніших вищою земляцькою нагородою «Почесний знак Товариства “Чернігівське земляцтво”» у м. Києві.

Зі зворушливим словом до присутніх звернувся голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко. Він, зокрема, зазначив: «У цьогорічному виступі з нагоди Дня Соборності і Свободи України Президент України Віктор Янукович сказав: «Сильними стають тільки ті народи, які вірять у свою перспективу. Наше завдання — забезпечити реальну економічну та політичну незалежність, зміцнювати демократію та верховенство права, ствердитись як молода, сильна сучасна держава — в Європі та у світі».

Вважаю, що наша співпраця з Товариством «Чернігівське земляцтво» у м. Києві сприяє успішному вирішенню цілої низки завдань, поставлених Главою і Урядом держави, щодо підвищення добробуту громадян нашого регіону та його соціально-економічному поступу».

Очільник області вручив почесні відзнаки землякам.

За активну громадську діяльність, вагомий внесок у зміцнення ділових контактів і розбудову Чернігівщини та з нагоди 17-ї річниці заснування Товариства «Чернігівське земляцтво» в м. Києві Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено: Анатолія Коваля – директора товариства з обмеженою відповідальністю „Виробничо-торгівельне підприємство СМІТ”, Станіслава Шевченка – ведучого програм Національної радіокомпанії України „Європа-центр”, м. Київ. Заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук вручив грамоти обласної ради Олексію Калинському – генерал-майору міліції та Петру Васюку – полковнику міліції, профспілковому діячу.

З вітальним словом до учасників зборів звернулись Володимир Федорченко — ректор Київського університету туризму, економіки і права, доктор педагогічних наук, професор, президент Міжнародної громадської організації “Земляцтво Запоріжжя”, Микола Лях — дійсний державний радник Російської Федерації першого класу, доктор політичних наук, відомий громадський і політичний діяч, Голова Правління Ради земляцтв України у місті Москва, наш земляк з Менщини, Сергій Ковтун – заступник голови Коропського відділення, член спілки художників України, керівник багатьох міжнародних арт-проектів, академік.

У рамках урочистої частини зборів відбулась офіційна церемонія підписання Угоди про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві. Проект цієї Угоди раніше було обговорено та узгоджено Сторонами. Володимир Хоменко, Валентин Мельничук і Віктор Ткаченко скріпили її своїми підписами.

Угода буде опублікована в земляцькому часописі «Отчий поріг», газеті «Деснянська правда», а також розміщена на офіційних сайтах.

По завершенню зборів відбувся перегляд святкового концерту та традиційне неформальне спілкування земляків.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ