Івано-Франківщина: «Титан» гарантує безпеку

Івано-Франківщина: «Титан» гарантує безпеку

05.02.13 15:25 0 1471
Нещодавно у спецпідрозділі міліції «Титан» управління Державної служби охорони при УМВС в області відбулися урочистості з нагоди його 20-річчя. Про те, з якими результатами в службовій діяльності підійшли «титанівці» до свого професійного свята, про їхні будні і свята розмовляємо з командиром спецпідрозділу капітаном міліції Іваном Мартинюком.

– Іване Миколайовичу, рік тому, коли давали інтерв’ю, то наголосили, що хочете зробити щось добре до його двадцятої річниці. Цитую: «Хочемо, щоб підрозділ розвивався. Сподіваємось, що цей ювілей стане поштовхом до такого розвитку». Що вдалося зробити за цей рік?

– Станом на штат нашого підрозділу повністю укомплектований як атестованими, так і вільнонайманими працівниками. Завдяки працівникам «Титану» наше управління посіло четверте місце у спартакіаді Державної служби охорони при МВС України. Хлопці змагалися у легкій атлетиці, стрільбі, рукопашному бої, перетягуванні каната, гирьовому спорті, пауерліфтингу тощо.

Професійно виконувалися наші основні завдання по службі – охорона і супровід цінних вантажів, небезпечних вантажів на кшталт вибухівки, інкасація, охорона власності фізичних та юридичних осіб, об’єктів народного господарства, а також захист фізичних осіб від злочинних посягань. За минулий рік ми не допустили крадіжок, навіть спроб таких не було. Відсутність якихось надзвичайних подій і пригод якраз і свідчить про високий рівень професіоналізму наших працівників. Хотів би, зокрема, відзначити прапорщиків міліції Олега Довгана, Віктора Зварича, Віктора Котеньова, Володимира Повха, Любомира Бажалука. Любомир, до прикладу, минулого року охороняв кандидатів у депутати Верховної Ради України. І, звичайно, лише добрих слів заслуговує підполковник міліції Михайло Чорнописький, який тривалий час очолював підрозділ. А загалом у нас звичайна буденна робота, і чим менше в ній екстриму, тим краще.

Взагалі сама присутність «титанівців» – у касках, бронежилетах, з автоматичною табельною зброєю – вже змушує потенційних зловмисників задуматися, чи варто ризикувати. Наші хлопці періодично, майже щороку, проходять перепідготовку у Рівненському та Вінницькому вищих професійних училищах ДСО при МВС, отримують відповідний вишкіл. Але вимоги до кандидатів на службу у нашому підрозділі стосуються також морально-ділових якостей. Насамперед йдеться про чесність і порядність, адже нам довіряють перевезення величезних сум грошей, наркотичних засобів, цінних вантажів. А ще обов’язкові вимоги – витримка, самовладання.

– Знаю, що останнім часом «Титан» залучають до охорони громадського порядку в нічних клубах. З огляду на вік громадян, які там відпочивають, мабуть, нудьгувати «титанівцям» не доводиться?

– Траплялися різні ситуації. Бійки – звичне явище, причому буває по дві-три за вечір. І тут головне – не втрачати самовладання. У кожному клубі є «тривожна кнопка». За необхідності викликаємо групу затримання, яка приїжджає впродовж щонайбільше трьох хвилин незалежно від того, в якій саме точці обласного центру клуб знаходиться. Трапляється, що потрібна підмога наряду міськвідділу міліції. Як правило, конфлікти виникають через сп’яніння, а відтак неадекватну реакцію на ситуації, які за звичайних умов закінчилися б елементарним вибаченням. Скажімо, один відвідувач ненароком зачепив іншого, проходячи повз нього. І тут починається…

– Чи не було випадків, щоб у бійку встрявали чоловіки, які володіють прийомами рукопашного бою, східних єдиноборств?

– У таких випадках відразу застосовуються спецзасоби, хоча, як свідчить практика, такі чоловіки зазвичай поводяться чемно і культурно, на відміну від знахабнілих хлопчаків. Зрештою, люди у формі працівників міліції, їхні зауваження певною мірою охолоджують запал найенергійніших задирак. Ми ж намагаємося толерантно і ввічливо ставитися до всіх відвідувачів нічних клубів.

– А яка ситуація з матеріально-технічним забезпеченням підрозділу: транспортом, зброєю, обмундируванням?

– Нам у цьому плані неабияк сприяє начальник управління Державної служби охорони при УМВС в області полковник міліції Олександр Скорняков. Олександр Борисович дбає про те, щоб кращі працівники заохочувалися за сумлінну службу, як-от на останніх урочистостях з нагоди 20-річчя «Титану», коли група наших працівників була нагороджена іменними годинниками. Наш підрозділ – один із елітних у системі МВС України завдяки відбору досвідчених міліціонерів-професіоналів (не менше року служби в органах внутрішніх справ) з високими морально-діловими якостями та відмінним рівнем фізичної підготовки. Ми успішно виконували і будемо виконувати найвідповідальніші завдання.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ