Івано-Франківськ: Микола Вітенко: "Уряд не дає можливості місцевому самоврядуванню належно виконувати свої повноваження."

Івано-Франківськ: Микола Вітенко: "Уряд не дає можливості місцевому самоврядуванню належно виконувати свої повноваження."

05.02.13 16:20 0 1239
Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко взяв участь у роботі засідання Спілки секретарів місцевих рад Асоціації міст України, що пройшло 23 січня у Києві.

Першим на порядок денний засідання було винесено одне з найболючіших для місцевого самоврядування питань – аналіз Закону «Про державний бюджет України на 2013 рік» в частині місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин.

В результаті обговорення учасники засідання вирішили прийняти звернення до Прем’єр-міністра України М. Азарова щодо бюджетного забезпечення територіальних громад на 2013 рік, в якому вони пропонують внести зміни до закону України про держбюджет на 2013 рік за результатами І кварталу цього року .

Як говорить секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко, у країні сформувалася нездорова ситуація, щодо фінансування делегованих повноважень органів місцевого самоврядування держбюджетом на 2013 рік. "Значно завищені показники доходів місцевих бюджетів, роблять нереальним їх виконання та не дає можливості належно виконувати функції і повноваження, що покладені на органи місцевого самоврядування. Тільки для Івано-Франківська цей показник завищений майже на 50 мільйонів гривень, а в загальному державний бюджет на поточний рік передбачає недофінансування делегованих повноважень органам місцевого самоврядування на суму 30 мільярдів гривень", - зауважив Микола Вітенко.

Спілка секретарів просить в уряду забезпечити місцеві бюджети коштами для здійснення видатків на виконання делегованих повноважень у повному обсязі.

Також на засіданні було обговорено основні проблемні питання проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та проблемні питання концептуальних засад законодавства про місцеві вибори.

< Попередня Наступна > Відеогалерея Телепрограм...

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ