Влада відмовляється показати контракти на поставку Hyundai навіть депутатам

Влада відмовляється показати контракти на поставку Hyundai навіть депутатам

06.02.13 12:35 0 1273
Міністр інфраструктури Володимир Козак відмовився надати копії контрактів, пославшись на те, що вони нібито є конфіденційною інформацією

Народний депутат з фракції Батьківщина Андрій Сенченко повторно звернувся з офіційними запитами до міністра інфраструктури Володимира Козака та прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням надати копії контрактів на поставку електропоїздів Hyundai.

За словами депутата, Козак відмовив у наданні копій контрактів, пославшись на те, що дані контракти є «конфіденційною інформацією, яка не підлягає розголошенню". "Я послав повторний запит міністру, і додатково звернення до Азарова з вимогою надати документи з Кабміну. ​​Моє подальше розслідування триватиме як щодо самої угоди купівлі поїздів Hyundai, так і, зокрема, ефективності використання тих 4,6 мільярда гривень, які, як повідомляє міністр, були витрачені на реконструкцію дороги для швидкісного сполучення ", - сказав Сенченко, передає Радіо Свобода.

Нагадаємо, в кінці 2012 року президент Віктор Янукович розкритикував рішення про закупівлю іноземних швидкісних електропоїздів для України. Він констатував той факт, що закуплені поїзди не пристосовані до експлуатації в погодних умовах України.

У січні віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул провів робочу нараду за участю керівників Міністерства інфраструктури України, Укрзалізниці, Української залізничної швидкісної компанії та корпорації Hyundai Rotem, за підсумками якої південнокорейська компанія розробила заходи модернізації для усунення конструктивних недоліків, що призвели до виникнення експлуатаційних проблем.

В кінці січня 2013 повідомлялося, що українські залізниці відшкодували пасажирам більше 800 тисяч гривень компенсації за затримки швидкісних поїздів Hyundai, а середній розмір компенсації становив близько 100 гривень.

Джерело: ЛІГА Новости

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненський депутат не ...
Наступна новина: Дитячі мультики пропагують ...

КОМЕНТАРІ