Дитячі мультики пропагують жорстокість, брудну лайку і збочення, – НЕК

Дитячі мультики пропагують жорстокість, брудну лайку і збочення, – НЕК

06.02.13 12:50 0 1395
У  Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі  залишилися незадоволені 11-ма популярними мультфільмами.

У 2012 році в Україні спостерігалася масштабна пропаганда алкоголізму та насильства. Про це заявила Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі (НЕК) у звіті про свою діяльність.

Згідно зі звітом, в 2012 році члени Національної експертної комісії здійснювали контроль за змістом телепрограм, реклами, публікацій у друкованих ЗМІ та інтернеті, а також комп'ютерних ігор на предмет порушень закону "Про захист суспільної моралі".

Комісія прийшла до висновку, що в минулому році в Україні спостерігалася "масштабна пропаганда алкоголізму, насильства, розповсюдження продукції порнографічного характеру". Наприклад, в НЕК вважають своєю заслугою тимчасове закриття виставки "Апокаліпсис і відродження", яка демонструвалася в Києві в травні-червні минулого року. Комісію не влаштував Восьмисерійний анімаційний фільм "Акт", що демонструвався на виставці. Його зміст було визнано "продукцією порнографічного характеру".

Комісія проаналізувала також більше 50 комп'ютерних ігор. В іграх Manhunt II, God of War II, Soldier of Fortune II, The Darkness II і Мortal Kombat були виявлені елементи насильства та жорстокості. Небезпечною для життя і здоров'я була визнана гра "Собачий кайф", за правилами якої гравець повинен себе душити.

Комісія також дослідила 11 мультфільмів, зокрема "Гріффіни", "Сімпсони", South park, "Шрек", "Маша і Ведмідь", "Лунтік", "Губка Боб", "Телепузики", які, "на думку громадськості, пропагують жорстокість, насильство, брудну лайку, збочення і розповсюдження порнографії".

Голова НЕК Василь Костицький вважає, що в 2012 році "комісія торкнулася маси проблем".

"У нас немає відомств, які займалися б профілактикою алкоголізму, тому ми маємо намір взяти цю функцію на себе", - пояснив Костицький.

Комісія збирається також створити інститут інспекторів у сфері захисту моралі.

"Ці люди будуть працювати на громадських засадах і повідомляти в наші громадські колегії про факти порушення законодавства у сфері моралі. Колегії будуть виносити попередження, а якщо це не допоможе - звертатися до органів влади", - пояснив Костицький.

Слід зазначити, що 31 січня у Верховній раді був зареєстрований законопроект Кабінету міністрів про ліквідацію НЕК.

Джерело: Сегодня

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Влада відмовляється ...
Наступна новина: На Рівненщині пенсіонери ...

КОМЕНТАРІ