На Рівненщині пенсіонери затримали злодіїв

На Рівненщині пенсіонери затримали злодіїв

06.02.13 13:07 0 1328
Колишніх міліціонерів — не буває. Правдивість цієї приказки вкотре підтвердив випадок, який трапився влітку у Кузнецовську. Підполковник міліції у відставці Анатолій Войтович та майор міліції у відставці Сергій Кукла, працюючи у відомчій воєнізованій охороні Рівненської АЕС, під час чергування затримали двох злодіїв, котрі намагалися викрасти алюмінієву обшивку теплотраси на території одного з підрозділів атомної станції.

Кузнецовськ — «місто-супутник» Рівненської атомної електростанції. Тому й економіка в ньому моноорієнтована. Майже п’ята частина жителів 41-тисячного міста працює на станції. Працевлаштовуються сюди після виходу на заслужений відпочинок і працівники органів внутрішніх справ. При цьому профіль роботи пенсіонери та ветерани ОВС обирають такий, який найбільше відповідає здобутим під час служби вмінням та навичкам. Колишні оперативники складають кадрову основу служби фізичного захисту і режиму, а працівники інших підрозділів знаходять, здавалося б «спокійну», порівняно зі службою в міліції, роботу в підрозділі воєнізованої охорони.

Однак, як свідчить статистика, завжди знайдуться особи, ласі до чужого майна, тому й робота в охороні вимагає від її працівників пильності, уважності та відповідальності. Саме такими якостями, а ще сміливістю та самовідданістю, володіють пенсіонери ОВС Анатолій Войтович та Сергій Кукла, які понад двадцять років власного життя присвятили службі в міліції.

— Того дня разом з Сергієм я заступив на чергування по охороні зовнішніх об’єктів РАЕС, — розповідає Анатолій Войтович. — Приблизно о 22 годині в чергову частину варти надійшло повідомлення від сторожа, який охороняв базу автотранспортного парку РАЕС, про те, що на територію проникли невідомі особи. Тож ми негайно виїхали на об’єкт.

— Прибувши на базу, ми почали оглядати територію, — продовжив розповідь Сергій Кукла. — Відразу ж помітили розбите вікно. Припустивши, що злодії проникли всередину, ми з Анатолієм почали з ліхтарями послідовно обстежувати приміщення, а сторож залишився надворі. В одній з кімнат за меблями я помітив два силуети і наказав невідомим по одному вийти з приміщення, попередивши, що в разі опору буду вимушений застосувати вогнепальну зброю. Після цього вони вийшли, ми їх затримали, а на місце пригоди викликали наряд міліції.

Затриманими виявились двоє непрацюючих мешканців Кузнецовська 1972 та 1967 років народження. Чоловіки намагалися викрасти 23 алюмінієві листи обшивки теплотраси, які уже встигли й демонтувати.

За фактом крадіжки слідчим відділенням Кузнецовського МВ було порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Нещодавно Кузнецовський міський суд завершив розгляд даної справи та, визнавши винними у скоєнні крадіжки, призначив 40-річному Овсію покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, а його спільнику 45-річному Володимиру — три роки позбавлення волі з випробувальним терміном один рік. Примітно, що для Овсія цей вирок був одинадцятим в його біографії.

— Сергій Кукла та Анатолій Войтович за добросовісне виконання посадових обов’язків, кмітливість та сміливість, виявлені при затриманні злочинців, наказом генерального директора РАЕС Павла Павлишина були нагороджені грошовою винагородою, — зазначив начальник загону відомчої воєнізованої охорони ВП «Рівненська АЕС» Віталій Журавель. — В цілому ж роботою «міліцейських» пенсіонерів керівництво атомної станції задоволене. Кажу це з упевненістю, адже й сам понад 25 років пропрацював в міліції. А багато із шніх підлеглих мені знайомі ще по спільній службі в органах внутрішніх справ. Варто зазначити, що на «цивільній» роботі колишні міліціонери є більш дисциплінованими і відповідальними, ніж інші працівники, адже в очах оточуючих вони залишаються правоохоронцями і є певним еталоном необхідної поведінки.

Юрій ЧИЖ, Кузнецовський МВ УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ