На Рівненщині зловили неповнолітніх злодіїів, які

На Рівненщині зловили неповнолітніх злодіїів, які "почистили" сейф приватного підприємця

06.02.13 13:25 0 1133
Днями до працівників міліції Березнівського РВ УМВС звернувся житель села Хотин Березнівського району. Чоловік повідомив, що невідомі особи, підібравши ключ до замка, з його будинку вкрали гроші. Здобиччю крадіїв стали 1300 доларів США та 400 гривень. У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що крадіжку вчинили два місцевих жителі, один з яких неповнолітній, до того ж хрещеник потерпілого.

Того дня 15-річний Іван та 18-річний Андрій наважилися вирішити свої матеріальні потреби злочинним шляхом. Іван розповів товаришеві, що його хрещений батько — приватний підприємець, тому гроші він точно має. Підібравши момент, коли господарів не було вдома, хлопці знайшли ключ та проникли до будинку. За допомогою підручних засобів відімкнули металевий сейф та взяли частину грошей, зникнення яких, як вони сподівалися, власник не помітить.

Отримавши повідомлення про крадіжку, правоохоронці оперативно встановили причетних до неї осіб. І хоча вилучені гроші потерпілому повернули, він не дуже зрадів такому розвитку подій. Чоловіка дуже розчарував вчинок хрещеника, якого б він ніколи не запідозрив у вчиненому.

— На даний час триває досудове розслідування. Дії хлопців кваліфікуються за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Якщо неповнолітній Іван в поле зору правоохоронців потрапив вперше, то Андрій у цій справі більш досвідчений – на його рахунку це вже четверта крадіжка, — зазначив начальник Березнівського РВ УМВС Олександр Таргоній.

Наталія МИКИТЮК, Березнівський РВ УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ