Його учасники - представники організацій партнерів проекту –облдержадміністрації, Івано-Франківської міськради, Асоціації «Еколоджік» і Торгово-промислової палати повіту Сату-Маре (Румунія), Асоціації «Шамос-Базар» (Угорщина) та Кошицької регіональної філії Словацької торгово-промислової палати, а також фахівці у галузі туризму, ресторанного бізнесу та виробництва продуктів харчування, представники закладів освіти.
Як зазначила Оксана Федорович, яка представляє основного виконавця проекту -Туристичну Асоціацію Івано-Франківщини, реалізація цього кулінарного проекту розпочалася у квітні 2012 року і триватиме до лютого 2014–го . Мета проекту - популяризація ролі та різноманіття Карпатської кухні і кулінарних традицій як чинників сталого регіонального розвитку та збереження місцевої культурної спадщини. Карпатська мережа в рамках проекту об’єднає десятки виробників традиційних продуктів харчування та суб’єктів туристичної індустрії у чотирьох країнах. Виконавці та партнери проекту презентували основні результати: розроблено Спільну стратегію розвитку та критерії до програми сертифікації мережі; обрано логотип Мережі, підготовлено інструкції з його використання як бренду членами Мережі, підготовлено комплексні пакети туристичних послуг - «Карпатські кулінарні тури» для кожної із чотирьох країн проекту, створено веб-сторінку в соціальній мережі Facebook, промоційний відеофільм про Карпатську кулінарну спадщину тощо. На проекті будуть готувати різні блюда карпатської національної кухні: салат калейдоскоп, драники, галушки і т. д.
оголошено старт майбутнього міжнародного фестивалю кулінарної спадщини - під час проведення Дня міста Івано-Франківська, на початку травня. Водночас у Румунії такий регіональний фестиваль пройде у відкритому музеї у другій половині поточного року, в Угорщині - влітку, у Словаччині - 22 червня.
Довідково
3 січня 2013 року на прес-конференції в Івано-Франківську Туристична Асоціація Івано-Франківщини оголосила кампанію із залучення волонтерів міжнародного фестивалю.
Pr-експерт проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини» - Лада Маланій.
Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Рівненщина: Людська ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...