На Львівщині виявили факти передачі засудженим наркотиків

На Львівщині виявили факти передачі засудженим наркотиків

08.02.13 08:27 0 1360
Протягом 2013 року правоохоронці виявили 7 фактів незаконних передач наркотичних засобів в установи виконання покарань засудженим. Зокрема, 3 таких факти виявлено в Сокальській виправній колонії №47, по 2 факти - у Личаківській ВК №30 та Львівській ВК № 48.

Варто відзначити, що на території Львова та області знаходяться вісім установ виконання покарань, а саме Личаківська ВК №30, Львівська ВК №48, Дрогобицька ВК №40, Сокальська ВК №47, Миколаївська ВК №50, Держівська ВК №110, Самбірська виховна колонія та Львівський слідчий ізолятор. У вищевказаних установах відбувають покарання засуджені за різні види злочинів, у тому числі і за злочини у сфері незаконного обігу наркотиків.

Як правило, більшість осіб, які засуджені за наркозлочини, є споживачами наркотиків, а це призводить до того, що виникають непоодинокі випадки спроб передачі наркотичних засобів у вищеперераховані установи.

На протидію потрапляння наркотиків в установи виконання покарань працівники Управління державної пенітенціарної служби України у Львівській області та працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області проводять спільні заходи щодо виявлення та викриття осіб, які пересилають, передають чи перекидають для засуджених наркозасоби.

Так, у посилці жителя міста Євпаторія Автономної Республіки Крим для засудженого, який відбуває покарання у Сокальській виправній колонії №47, виявлено та вилучено речовину рослинного походження, схожу на наркотичний засіб – марихуану, вагою близько 3-х грам.

Також, працівники УДПС України у Львівській області спільно зі співробітниками УБНОН ГУМВС виявили та вилучили близько 6 грам цього ж наркотику в упаковці з-під приправи «Мівіна», яку передав житель міста Севастополь (АР Крим) для засудженого до 9 років позбавлення волі у Сокальській ВК №47. Днями у цій же виправній колонії у продовольчій посилці для засудженого, а саме у пачці з-під майонезу, виявлено та вилучено речовину зеленого кольору рослинного походження, схожу на марихуану, вагою близько 5-ти грам.

Крім цього, жителька міста Суми для засудженого, який відбуває покарання у ЛВК №48 міста Львова, спробувала передати в двох банках з-під шампуню близько 8 грам наркотичного засобу – марихуани. Також, затримано двох 25-ти та 27-ми річних жителів міста Львова, які здійснили перекид цього ж наркотику на територію Личаківської виправної колонії №30.

Є випадки передачі засудженим наркотичного засобу – субітекс. Зокрема, працівники УБНОН ГУМВС спільно з працівниками УДПСУ у Львівській області затримали 24-річного мешканця міста Львова, який в пачці з-під вафель передав 9 таблеток цього наркотику засудженому, який відбуває покарання у ЛВК № 30 м. Львова. А 39-річний львів’янин у продуктовій передачі для засудженого Львівської ВК № 48 сховав у лимоні 2 таблетки субітексу.

Усі факти внесені до Єдиного реєстру та проводиться подальша перевірка, а вилучені наркозасоби скеровані до НДЕКЦ при ГУМВС для проведення експертизи.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

(за матеріалами УБНОН ГУМВС України у Львівській області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: Житель Львівщини ...

КОМЕНТАРІ