Житель Львівщини «прокрутивши» аферу, привласнив кошти підприємства

Житель Львівщини «прокрутивши» аферу, привласнив кошти підприємства

08.02.13 08:44 0 1622
Працюючи на посаді заступника директора філії товариства з обмеженою відповідальністю з обробки кольорового металу, 45-річний мешканець Дрогобицького району привласнив кошти підприємства.

Згідно з функціональними обов’язками, заступник директора зобов’язаний представляти інтереси підприємства, зокрема, налагоджувати взаємовідносини з громадянами, юридичними особами, органами державної влади та управління.

Користуючись широким профілем роботи, працівник будував плани щодо покращення фінансового становища не тільки фірми, але і свого особистого. Крім того він здавав підприємцям в оренду обладнання для різки та згибу металу.

На балансі підприємства знаходився кран, який використовувався для переміщення та піднімання вантажів. Даний кран був у справному, робочому стані, однак фірмою не експлуатувався певний період часу. Звичайно, смикалистий працівник не міг цього не помітити та вирішив здавати техніку в оренду і заробляти на цьому гроші. Про свою винахідливість працівник повідомив керівництво. Пропозицією зацікавилась дирекція підприємства і підтримала ідею.

У середині грудня минулого року в дирекцію фірми звернувся бажаючий громадянин взяти в оренду підйомний кран. Керівництво доручило займатися питаннями оренди організатору ідеї - за заздалегідь погодженою домовленістю та скерували підприємця оформляти відповідний договір оренди.

У січні 2013 року заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю зустрівся з підприємцем, щоб укласти договір оренди на користування козловим підйомним краном. У розмові з останнім, працівник повідомив, що за орендну козлового крану впродовж місячного терміну необхідно сплатити 500 гривень.

Заступник директора ТзОВ не виключав можливості заробити на цьому особисто, а тому запропонував клієнтові зменшити орендну плату до 30 гривень на місяць. Звичайно за певну винагороду, підприємцеві необхідно було придбати золотий ланцюжок вартість, якого повинна бути не меншою ніж 4000 гривень.

Від почутого підприємець кудись поїхав, через деякий час, чоловік повернувся з коробкою, в якій знаходився золотий браслет з камінцями білого кольору та квитанцією про вартість золотого виробу, яка становила 4400 гривень.

Працівник ТзОВ передав договір оренди підприємцеві у двох примірниках та квитанцію для оплати оренди крану на суму 360 гривень на рік. Заповнивши дані у два примірники, один з договорів працівник ТзОВ залишив собі, а другий передав підприємцеві. Трохи пізніше після обіду в офісне приміщення ТзОВ навідалися правоохоронці та під час проведення огляду місця події вилучили золотий браслет разом з договором оренди козлового крану.

Співробітники слідчого відділення Дрогобицького міського відділу міліції зловмисника притягнули до кримінальної відповідальності за частиною 3 статті 368-3 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі, або службовою особою, яка займає особливе відповідальне становище).

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: У Самборі ...

КОМЕНТАРІ