Представники громадськості моніторитимуть ситуацію у райвідділах міліції Львівщини

Представники громадськості моніторитимуть ситуацію у райвідділах міліції Львівщини

08.02.13 09:10 0 1466
Таке рішення прийняли члени громадських організацій, які входять до складу Громадської ради при ГУ МВС України у Львівській області. Щотижня представники громадськості обиратимуть по кілька райвідділів міліції у Львові та області, вивчаючи там ситуацію щодо дотримання правоохоронцями прав людини.

Представники 13 громадських організацій ввечері 6 лютого 2013 року зібралися на чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні МВС України у Львівській області. Учасники зустрічі розпочали цей захід з обговорення питання щодо виходу з рядів Громадської ради представника громадської організації «Наше право» Тетяни Дембіцької.

Вказана вище особа виявила власне бажання вийти з лав Громадської ради, про що заявила у листі від ГО «Інформаційно-правовий центр «Наше право», скерованому на адресу керівництва міліції області та безпосередньо Громадській раді. Відповідне прохання Тетяни Дембіцької усі присутні на засіданні підтримали одноголосно.

Одним із питань, яке обговорили на засіданні Громадської ради, стосувалося роботи мобільних груп. Присутній на цій зустрічі начальник штабу ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Гладун Юрій Яремович одразу підтримав цю ініціативу, а також запропонував членам ради, щоби до складу мобільних груп входили і представники Головного управління МВС, які разом з ними моніторитимуть стан дотримання прав людини у райвідділах міліції.

Першочергово діяльність мобільних груп полягатиме у моніторингу ситуації у міліції: як у райвідділах зустрічають відвідувачів, чи реєструють всі їхні скарги, а також аналізуватимуть, яким є відношення працівників міліції до затриманих.

За словами Юрія Гладуна, діяльність таких мобільних груп є потрібною і дасть можливість оцінити ситуацію у районних та міських відділах міліції, а, у випадку виявлення проблемних питань, вживати заходів на їх усунення.

Також члени Громадської ради домовилися про те, що кожного тижня вони братимуть участь у спільному прийомі громадян, які відбуваються у міськрайвідділах Львова та області. «Я часто був присутнім на прийомі громадян, який особисто проводив генерал-майор Рудяк Олександр Вікторович. Скажу, що ставлення до кожної людини є ввічливими, толерантним. Проте, є одне але: люди йдуть на прийом до керівництва міліції області вже тоді, коли у райвідділах їхні проблеми не вирішуються. Подекуди справи людей, з якими вони звертаються в обласне управління міліції, вже задавнені і їх дедалі важче вирішити, аніж це можна було б зробити за «гарячими слідами»», - зауважив один з представників Громадської ради.

На завершення зустрічі Юрій Гладун запропонував присутнім взяти участь у правових навчаннях для працівників міліції. «Кожен з вас є юристом-практиком, маючи неабиякий досвід у галузі юриспруденції. Закликаю вас прийти на цей захід та поділитися з нашими працівниками своїм досвідом», - сказав начальник штабу обласної міліції.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: У Самборі ...
Наступна новина: На Львівщині трапилося 20 ...

КОМЕНТАРІ