На Івано-Франківщині покарали наркозлочинців

На Івано-Франківщині покарали наркозлочинців

08.02.13 10:09 0 1213
Нещодавно Івано-Франківський міський суд завершив розгляд низки кримінальних справ про обвинувачення осіб у вчиненні ними наркозлочинів. З-поміж інших, розглядали справу про контрабанду наркотиків.

Влітку минулого року уродженець Росії, а на той момент мешканець Полтави, раніше судимий за пограбування, шляхом приховування від митного контролю намагався провезти 30 г марихуани. Вигадливий чоловік заховав канабіс в упакування з-під лаврового листа.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків спільно із працівниками української митниці затримали чоловіка із наркотиками в сквері, що поблизу міського вокзалу. Правопорушник саме прямував до потягу, що мав відвезти його в Росію.

Івано-Франківський міський суд засудив чоловіка до 2-х з половиною років ув’язнення, однак згідно статті 75 КК, визначив остаточне покарання у вигляді грошового штрафу та випробувальним терміном строком в 1 рік.

Також мали місце судові вироки щодо двох наркоторгівців, які збували сильнодіючий засіб димедрол. Обох засудили до штрафу в 1700 грн.

Начальник відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків УМВС полковник міліції Валерій Шнуренко зазначає, що як свідчить практика, призначення таких незначних покарань зазвичай не призводить до припинення протиправних дій. Надалі дані особи можуть знову ставати на злочинний шлях, доки врешті не потраплять в місця позбавлення волі. Отож важливим завданням української міліції залишається профілактична робота задля запобігання рецидивної злочинності.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ