На Рівненщині дитячий Народний пожежний клас-музей «Промінець»  щодня опікується безпекою дітлахів, навчаючи основних правил безпечної життєдіяльності

На Рівненщині дитячий Народний пожежний клас-музей «Промінець» щодня опікується безпекою дітлахів, навчаючи основних правил безпечної життєдіяльності

08.02.13 11:12 0 1115
З метою відтворення процесу розвитку і становлення пожежної охорони краю, від перших архівних спогадів до сьогодення, увіковічення кращих традицій пожежно-рятувальної служби, виховання молоді на прикладах мужності вогнеборців, виникла ідея створення пожежного класу-музею на базі Рівненського навчально-виховного комплексу „Школа-ліцей” №2 за ініціативи обласного управління МНС спільно із управлінням освіти і науки. Для обладнання такого приміщення необхідно було затратити чимало часу, матеріальних засобів, сил та енергії. До справи взялися ентузіасти – ветерани пожежної охорони, які надавали архівні матеріали та експонати. Силами та засобами рятувальників області спільно із освітянами було здійснено сучасний ремонт приміщення, відведеного під музей. Результатом майже піврічної напруженої праці стало урочисте відкриття у лютому 2004 року єдиного в області та державі Народного дитячого пожежного класу-музею для дітей. А через шість років плідної праці 27 січня 2010 року класу було присвоєно цілком заслужене звання – «Народний».

На сьогоднішній день клас-музей „Промінець” функціонує на базі школи №24 міста Рівного та працює на повну потужність. Щодня його відвідують сотні школярів з усіх куточків Рівненщині. Робота класу-музею спрямована на прищеплення дітям поваги та зацікавленості до професії рятувальника, допомогу в оволодінні дошкільнятами та учнями навчальних закладів правил безпечної життєдіяльності.

Завідувач музею Людмила Холохолова в цікавій та ігровій формі пояснює дітям основні правила пожежної безпеки, формуючи у школярів високі морально-психологічні якості: мужність, відвагу, витримку, ініціативу та кмітливість, постійну готовність до дій в будь-яких неординарних ситуаціях.

Працівники Територіального управління МНС області постійно опікуються проблемами музею, із року в рік поповнюючи виставочні експонати, а також періодично приймають участь у навчальному процесі та вдосконалюють знання дітей шляхом матеріально-технічного оснащення класу сучасною відеотехнікою та відеоматеріалами з питань безпеки життєдіяльності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині бійці ...
Наступна новина: На Рівненщині відзначать ...

КОМЕНТАРІ