Рівненщина:   «Краплина крові врятує життя»

Рівненщина: «Краплина крові врятує життя»

09.02.13 08:35 0 1447
З самого ранку в приміщенні Рівненської обласної станції переливання крові було багатолюдно. сюди прийшли правоохоронці аби у черговий раз зробити благодійний вчинок – здати кров онкохворим дітям. А ініціював цей доброчинний захід начальник УМВС Василь Лазутко.

Пацієнтам медзакладів постійно потрібні медпрепарати в основі яких є кров. До того ж є чимало захворювань, у лікуванні яких можуть допомогти лише її компоненти. За статистикою, найбільшу потребу у ній мають онкохворі діти. Тому медики всіляко вітають ініціативу правоохоронців:

— Ця акція звичайно дуже важлива, адже саме онкохворі дітки дуже багато потребують наших препаратів, які виготовляються на основі компонентів крові, — зазначила головний лікар Рівненської обласної станції переливання крові Ліна Михальчук. — Часто батьки та родичі не можуть самостійно забезпечити таку кількість донорів для дитини. Інколи такі акції — це єдина можливість отримати повноцінну медичну допомогу. Звичайно від імені хворих, і від усього колективу я щиро дякую за таку можливість. Адже у органах внутрішніх справ працюють потенційні донори. Ці люди постійно проходять медичні обстеження і є практично здоровими людьми. А донорами можуть бути лише такі особи. І звичайно це велика поміч для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.

Цього дня понад півсотні міліціонерів здали кров для потреб хворих людей. Кожен з них віддав майже чотириста п’ятдесят мілілітрів крові. Дякує за плідну співпрацю правоохоронцям і волонтер благодійного фонду «Скарбниця надії» Оксана.

— Співпраця міліціонерів з організацією триває уже понад три роки. Правоохоронці постійно здають кров для пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної лікарні. Жодного разу не було такої ситуації, що необхідна була кров і її не було у відділенні. За період спільної роботи міліціонери Рівненщини здали близько 500 літрів життєдайної рідини. Волонтери, батьки онкохворих дітей, лікарі щиро вдячні працівникам міліції Рівненщини за допомогу, за донорську кров, за можливість врятувати життя. Крім того, хочу подякувати особисто начальникові УМВС України в Рівненській області генерал-майору міліції Василю Івановичу Лазутку за допомогу у організацію подібних донорських акцій.

Отримані за здачу крові продукти, правоохоронці передали у спілку інвалідів дитинства «Передзвін».

Олена ДУДКО, СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: Неповнолітня ...

КОМЕНТАРІ