На Вінниччині посадовців райдержадміністрації та мерії викрили у зловживаннях

На Вінниччині посадовців райдержадміністрації та мерії викрили у зловживаннях

11.02.13 08:11 0 1062
В поле зору правоохоронців потрапили посадовці мерії одного з районів області, колишній голова райдержадміністрації та керівництво будинку культури, котрі використовували посадове становище заради особистої вигоди.

Правоохоронці викрили колишнього голову райдержадміністрації, який спричинив збитки місцевому бюджету, не сплачуючи кошти за оренду земельної ділянки протягом двох останніх років.

Підприємливий чоловік розмістив на ділянці автомобільний газозаправний пункт, який згодом переписав на родичів, а за використання землі, яка належала сільській раді, не сплатив жодної копійки, попри постійні звернення голови селищної ради.

За словами начальника УБОЗ УМВС у Вінницькій області Валерія Пастуха, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

За таке кримінальне правопорушення загрожує покарання у вигляді виправних робіт до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Працівники УБОЗу зацікавилися і здобутками посадовців мерії цього ж району, які неодноразово безпідставно преміювалися за рахунок місцевого бюджету. За ознаками ч.2 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) відкрито кримінальне провадження. Триває слідство.

Не залишилась поза увагою міліції і бурхлива діяльність керівництва місцевого будинку культури. Попередньо встановлено, що до табелів робочого часу були внесені завідомо неправдиві відомості стосовно кількості відпрацьованих годин при проведенні гурткової роботи. Години занять з дітьми, які існували тільки на папері, були профінансовані з бюджету. Такі дії отримали кримінальну кваліфікацію - за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.191 КК України.

За такий злочин загрожує до п'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: Чому тікають ...
Наступна новина: В Одесі під вікнами ...

КОМЕНТАРІ