Учні житомирських шкіл вивчають Правила дорожнього руху разом з працівниками ДАІ

Учні житомирських шкіл вивчають Правила дорожнього руху разом з працівниками ДАІ

11.02.13 08:20 0 1231
У житомирських школах тривають профілактичні уроки за участю представників з Державтоінспекції. Найменші учасники дорожнього руху разом з правоохоронцями залюбки вивчають найелементарніші правила поведінки на дорозі.

Дорожньо-транспортні пригоди за участю та з вини дітей молодшого шкільного віку – це завжди надзвичайна подія і тривожний сигнал для охоронців порядку на дорогах. Учень однієї з міських шкіл нещодавно з власної неуважності потрапив під колеса легковика. На щастя, дитина відбулася незначними тілесними ушкодженнями.

Аби звести до мінімуму ризик дитячого дорожнього травматизму, житомирські даішники вирушили до загальноосвітніх закладів.

Учні молодших класів з цікавістю зустрічають давніх знайомих, адже працівники ДАІ упродовж кожного навчального року навідуються до дітей з уроками дорожньої грамоти.

Цікавий роздатковий матеріал та розмальовки з конкретними ситуаціями, що можуть виникнути на дорозі, неабияк ілюструють розповідь інспектора ДАІ.

Зазвичай свої уроки даішники готують у формі інтерактивної бесіди, спонукаючи дітлахів аналізувати конкретні ситуації, засвоювати нові відомості та закріплювати вже наявні.

Жодне питання, висловлене дитячими вустами, не залишилося без відповіді.

За такі уроки вартовим дорожнього порядку вдячні й самі викладачі, адже, як зізнаються педагоги, слова людини у формі завжди краще закарбовуються у дитячій пам’яті й мають неабиякий виховний вплив.

У необхідності такого виду профілактики переконує і керівник обласного управління ДАІ Житомирської області Олександр Кравченко:

– Безпека дітей на дорогах – це наша спільна справа, - зазначає він, - відтак, нам усім – і батькам, і педагогам, і правоохоронцям – слід об’єднати свої зусилля, аби попередити можливу біду. Про правила поведінки на дорозі слід постійно нагадувати дітлахам, підказувати, як уникнути різних ситуацій.

Олександр Кравченко також зауважив, що подібні уроки безпеки наразі тривають у всіх навчальних закладах Житомирської області.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

 в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Одесі під вікнами ...
Наступна новина: На Рівненщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ