На Рівненщині рятувальники навчають школярів основних   правил безпечної життєдіяльності

На Рівненщині рятувальники навчають школярів основних правил безпечної життєдіяльності

11.02.13 08:32 0 1122
Дітлахи складають найбільшу групу ризику, а в пошуках цікавостей вони найчастіше спричиняють надзвичайні ситуації або ж стають їх жертвами. В Рівненській області у минулому році з вини дітей трапилося 29 пожеж, на яких загинуло двоє малюків та ще шестеро були травмовані, матеріальні збитки від вогню склали сотні тисяч гривень. Загалом же у 2012 році в наслідок різноманітних нещасних випадків на Рівненщині загинуло 27 дітей. Виною тому є недостатньо розвинене відчуття загрози у малюків. І попередити та проінформувати їх про небезпеку, познайомити з першочерговими діями з ліквідації надзвичайної події та правилами порятунку власного здоров’я та життя близьких – головна мета усіх дорослих.

Не стоять осторонь даного питання і працівники Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Рівненській області, котрі 08 лютого для вихованців Зорянської школи-гімназії провели урок знань з основ безпеки життєдіяльності. Зустріч розпочалася традиційно зі знайомства. Рятувальники, розповіли учням гімназії про мужню та героїчну професію вогнеборця, в яких умовах інколи доводиться працювати, рятуючи людські життя, а також наголосили на необхідності дотримання елементарних правил безпечної поведінки в різного роду надзвичайних подіях, адже безпека власного життя – понад усе.

З перших хвилин діти юрбою оточили рятувальників – всім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецітехніку. Найперше, що зацікавило, в переважній більшості хлопців, стосувалося техніки – вони хотіли знати її будову та характеристику. Вразив всіх і бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, і спеціальні ножиці, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, і пневмоподушка, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарат захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива.

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій ще раз нагадали дітям правила безпеки під час відпочинку на водних об’єктах в зимовий період. А сапери-рятувальники на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, які їм досить часто доводиться вилучати із землі. Також рівненські піротехніки звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків. Не бракувало охочих як серед юнаків, так і серед дівчат приміряти спорядження піротехніка, яке, до речі, не є вже таким легким. А далі були цікаві конкурси: на швидкість одягання бойового спорядження та конкурсу малюнка. Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Своєю спритністю дівчата нічим не поступалися хлопцям. Того дня поза увагою працівників державної служби з надзвичайних ситуацій не залишилась жодна дитина: усім вручили «Пам’ятки безпеки». На думку рятувальників, традиційна зустріч з дітьми пройшла цікаво і змістовно. Усе дійство було спрямоване на свідоме сприйняття інформації й оволодіння практичними навичками надання взаємодопомоги. Життя доводить серйозну необхідність отримання таких знань, адже збереження життя людини – це першочергове завдання! Хотілося б сподіватися, що набуті дітьми навички ніколи не стануть їм у нагоді!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На території ...

КОМЕНТАРІ