Рівненщина: Перинатальний центр до експлуатації готовий

Рівненщина: Перинатальний центр до експлуатації готовий

11.02.13 10:03 0 1137
Заклад обстежили експерти Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» та Міністерства охорони здоров’я України. Результатами роботи залишилися задоволені. «Принципових зауважень ми не виявили. На Рівненський обласний перинатальний центр повністю відповідає закладу ІІІ рівня допомоги, - підсумував керівник Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» Віктор Сірман. - Окрім нової системи медобслуговування, заклад стане ще й методичним центром, який координуватиме роботу усіх профільних установ краю. До того ж тут організовуватимуть тренінги».

Нагадаємо, у рамках національного проекту обласний перинатальний центр модернізували. Зокрема, існуюче приміщення реконструювали і зробили на поверх вищим, а також звели новий корпус. Завдяки цьому вдалося розмістити три нові відділення, яких донині не було через брак площі. Також у перинатальному центрі встановили сучасне високотехнологічне обладнання, яке дозволяє надавати послуги на новому рівні. Так, медики, зокрема, зможуть виходжувати глибоко недоношених малюків. Тим часом, щоб навчитися працювати на новому обладнанні, медперсонал проходив тренінги у Києві, Житомирі, Дніпропетровську, розповіла головний лікар Рівненського обласного перинатального центру Вікторія Єнікеєва. На також укладають угоди про співпрацю із колегами з Польщі та Білорусі.

На Рівненщині – один із найвищих рівнів народжуваності в Україні, в області проживає найбільше матерів-героїнь, підсумувала заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. В оновленому закладі надаватимуть повний цикл послуг, до того ж на вищому рівні. Він став результатом ефективної співпраці національного проекту та обласної влади, адже обидві сторони вчасно і якісно виконали взяті на себе зобов’язання.

Заплановано, що обласний перинатальний центр розпочне роботу вже цього місяця. Він стане 9 в Україні закладом такого рівня, і першим, який відкриють цьогоріч.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Рівненщина: В області й ...
Наступна новина: Тернопільщина: У 2012 до ...

КОМЕНТАРІ