На Тернопільщині протягом 2012 року проблемного характеру набрав сказ

На Тернопільщині протягом 2012 року проблемного характеру набрав сказ

11.02.13 11:02 0 1208
Начальник головного управління ветеринарної медицини в Тернопільській області Зіновій Крушельницький доповів голові ОДА про діяльність очолюваної ним служби за 2012 рік.

Зокрема він повідомив, що епізоотична ситуація в області протягом 2012 року була стабільна і цілком підконтрольна службі ветеринарної медицини. Територія області тривалий час благополучна щодо найбільш небезпечних захворювань.

Проблемного характеру протягом 2012 року набрав сказ. За рік по області було зареєстровано 122 випадки захворювання на сказ.

Всього минулого року по області проведено 6,6 млн. діагностичних досліджень, профілактичних щеплень та лікувально-профілактичних обробок щодо більш, як 50-ти захворювань різної етіології.

Служба ветмедицини області в 2012 році активно включилася в роботу з питань ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин, видачу витягів з Єдиного державного реєстру тварин.

За рік в області в індивідуальних господарствах населення проідентифіковано та зареєстровано 69 992 гол. ВРХ.

За результатами роботи з питань ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби в індивідуальних господарствах населення області служба зайняла 2 місце в державі.

Зіновій Крушельницький зазначив, що покращилася робота державних інспекторів ветеринарної медицини при здійснені заходів інспекторського контролю і нагляду, в результаті чого кількість порушень законодавства в галузі ветеринарної медицини в 2012 році зменшилась відповідно до 2011 року.

Велика увага державної служби ветеринарної медицини приділялася виробництву, а також реалізації на ринках області безпечних у ветеринарно-санітарному відношенні продуктів тваринного та рослинного походження.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: В ОДА ...
Наступна новина: У 2012 на Тернопільщині до ...

КОМЕНТАРІ