На Прикарпатті СБУ припинила діяльність наркоугрупування з оборотом 100 тисяч грн. в місяць, організатором якого була жінка

На Прикарпатті СБУ припинила діяльність наркоугрупування з оборотом 100 тисяч грн. в місяць, організатором якого була жінка

12.02.13 08:46 0 1236
На Прикарпатті винесено вирок у справі за матеріалами СБУ, розслідуваній прокуратурою, стосовно злочинного угрупування, яке займалося виготовленням та збутом особливо небезпечного наркотичного засобу – опію ацетильованого.

Організувала злочинну групу, до якої у різний час входило до 9 осіб, 40-річна жінка, мешканка обласного центру. Зловмисники діяли під прикриттям корумпованого працівника правоохоронних органів.

Впродовж 2011 – 2012 років організаторка злочинної групи підшуковувала квартири, що належали її знайомим наркозалежним особам, де облаштовувала місця для незаконного виготовлення та вживання опію ацетильованого. До злочинної діяльності вона залучала наркозалежних раніше судимих осіб, які за її вказівками купували необхідні для виготовлення наркотику сировину та прекурсори, виготовляли наркотик та збували його.

Прикриття діяльності організованої злочинної групи здійснював співробітник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Івано-Франківського МВ УМВС України в Івано-Франківській області за щомісячну винагороду.

На початку січня 2012 року ВБНОН УМВСУ в області було сплановано заходи з документування та припинення діяльності злочинців, про які, однак, організаторку попередив корумпований покровитель, в результаті чого їй вдалося уникнути затримання.

Жінка відновила свою злочинну діяльність за іншою адресою. Курсуючи автомобілем, що належав учаснику угрупування, у селах Івано-Франківської та сусідніх областей скуповували макову солому, діставали прекурсори, виготовляли наркотик та продавали його наркозалежним. У період з 15 січня по 27 лютого 2012 року угрупуванням було продано наркотику на 110 тисяч гривень при ціні мінімальної дози у 50 гривень.

Злочинна діяльність угрупування наркоділків була припинена лише у результаті її викриття спецпідрозділом УСБУ в Івано-Франківській області. Перед судом за скоєне відповіло 9 осіб. Організаторку ОЗУ засуджено за ч. 2. ст. 306, ч. 3. ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, вчинене за попередньою змовою групою осіб; незаконне виробництво, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою; незаконне придбання, зберігання та перевезення прекурсорів, вчинені організованою групою; організація або утримання місць для незаконного вживання та виробництва наркотичних засобів, вчинені з корисливих мотивів групою осіб) до шістьох з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Корумпований міліціонер визнаний судом винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу) та, враховуючи його першу судимість і щире каяття, засуджений до півтора років позбавлення волі й конфіскації половини належного йому майна. Його позбавлено спеціального звання «лейтенант міліції» та права обіймати будь-які посади у правоохоронних органах.

Інших учасників угрупування засуджено до різних термінів ув’язнення – від 1,5 до 5 років.

Прес-служба Управління СБУ в Івано-Франківській області

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині зловили ...

КОМЕНТАРІ