На Рівненщині відзначили 70-ту річницю першого бою УПА (ФОТО)

На Рівненщині відзначили 70-ту річницю першого бою УПА (ФОТО)

12.02.13 11:52 0 1194
10 лютого 2013 року в селищі Володимирець відбулися святкові заходи, присвячені 70-й річниці першого бою Української Повстанської Армії. 7 лютого 1943 року сотня Григорія Перегіняка ("Довбенка-Коробки") розбила тут німецький гарнізон та звільнила містечко. Захід розпочався панахидою, яку провів настоятель Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП отець Михайло, та урочистою сальвою в пам'ять про героїв. Біля пам'ятного хреста борцям за волю України учасники заходу поклали вінки та квіти. Далі акція продовжилася маршем у центр селища до пам'ятної дошки учасникам бою, в якому брали участь близько 150 повстанців.

Біля меморіальної дошки виступили голова Володимирецької організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимир Савонік та безпосередній учасник першого бою УПА Степан Сидорович Бакунець ("Олександр Шмалюх") – стрілець сотні Григорія Перегіняка. На заході також були присутні представники громадськості Володимирця, свободівці з міст Кузнецовськ, Дубровиці та Березне, представники Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Юрій Осіпчук та Сергій Рибачок. Промовці нагадали присутнім про перебіг історичного бою, а Степан Бакунець розповів про маловідомі деталі тогочасних подій.

Захід продовжився концертною програмою у районному будинку культури за участі хору УПЦ КП, бардів Олександра Задорожного (Дубровиця) та Володимира Пастушка (Березне), бандуристів Володимирецької дитячої музичної школи, аматорських колективів "Заграва" (м. Кузнецовськ) та "Не сільські музики" (смт. Рафалівка).

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині зловили ...
Наступна новина: На Рівненщині чловік вкрав ...

КОМЕНТАРІ