Рівне відвідали директори регіональних служб зайнятості

Рівне відвідали директори регіональних служб зайнятості

12.02.13 18:22 0 1089
8 лютого у Рівному відбулася кущова нарада з директорами десяти обласних центрів зайнятості західного регіону щодо вивчення досвіду роботи Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та обговорення проблемних питань з реалізації Закону України «Про зайнятість населення».

У ній взяли участь перший заступник директора Державного центру зайнятості Наталія Ралько і начальник управління організації профорієнтації та профнавчання ДЦЗ Наталія Шевченко.

Розпочалася нарада з презентації послуг та матеріально-технічної бази обласної служби зайнятості.

У Рівненському міському центрі зайнятості гості ознайомилися з роботою інформаційного центру з надання соціальних послуг особам з обмеженими фізичними можливостями, а також інформаційного центру для молоді і школярів, дізналися про діяльність клубу «Пошук», де безробітних спонукають до самостійного пошуку роботи.

Потім учасники наради побували в Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ, де щороку навчається до тисячі безробітних. Тут створені чудові умови для підготовки робітників агропромислової спрямованості, матеріально-технічна база постійно модернізується, що дозволяє готувати фахівців високого класу й забезпечувати вимоги найприскіпливіших роботодавців. Єдина проблема, яку ніяк не вдається вирішити, – відсутність гуртожитку для слухачів, яких доводиться возити з Рівного. Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук попросив високих гостей з Києва посприяти у вирішенні цього питання.

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ учасникам наради розповіли про особливості підготовки спеціалістів ІТ-технологій, продемонстрували навчальну базу, на якій готують фахівців готельно-ресторанного напрямку.

Директор Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ Олександр Калюх, презентуючи його роботу, розповів про те, завдяки чому вдається бути ефективним посередником між роботодавцем і безробітним. Головне, переконував він учасників наради, оперативно реагувати на зміни економічного клімату в суспільстві, шукати нестандартні підходи до вирішення проблем. Креативні проекти, які з успіхом втілює в життя колектив центру, забезпечують європейську якість обслуговування незайнятого населення. І не тільки Рівненщини. Торік тут, окрім шести тисяч слухачів з Рівнещини, навчалися і перенавчалися 1800 безробітних з 18 областей України. На думку учасників наради, потужна база Рівненського центру профтехосвіти ДСЗ дозволяє розвивати нові напрями підготовки безробітних та виконувати роль регіонального центру підготовки висококваліфікованих кадрів на замовлення роботодавців.

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук зазначив, що підготовка висококваліфікованих робітничих кадрів є одним з пріоритетів обласної служби зайнятості.

– Чимало роботодавців переконалися, що служба зайнятості працює оперативно і мобільно, – стверджує він. – Тому активно користуються послугами служби зайнятості і замовляють у нас кадри, які готуємо на сучасному обладнанні з використанням сучасних мультимедійних технологій. Аби зв’язок із роботодавцями був ефективнішим, а ми завжди знали, що їм потрібно буде завтра, створили Дорадчий комітет і консультативні ради за професіями. Тож роботодавці тепер у нас беруть активну участь у створенні навчальних програм і методик.

Учасники наради обговорили також проблемні питання, які виникають під час реалізації Закону України «Про зайнятість населення», зокрема щодо організації громадських робіт, стимулювання роботодавців до створення робочих місць та працевлаштування безробітних, особливо соціально незахищених категорій.

Своїми враженнями поділилася й перший заступник директора Державного центру зайнятості Наталія Ралько:

– Той рівень підготовки незайнятого населення, який нам продемонстрували, заслуговує високої оцінки, – сказала вона. – Ми на власні очі переконалися, що в Рівненському обласному центрі зайнятості працює колектив професіоналів, якому під силу вирішувати завдання, поставлені Президентом і урядом України. Принаймні, я побачила, що спеціалісти служби зайнятості намагаються кожному безробітному дати шанс знайти роботу і відновити свій соціальний статус. Щодо зауважень, висловлених директорами регіональних центрів зайнятості з приводу нового законодавства про зайнятість, то всі вони будуть ретельно розглянуті.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Чернігівзині реалізують ...

КОМЕНТАРІ