На Чернігівзині реалізують українсько-німецький проект?

На Чернігівзині реалізують українсько-німецький проект?

12.02.13 18:35 0 1150
11 лютого в облдержадміністрації відбулося підписання Протоколу намірів щодо реалізації освітнього проекту за міжнародної участі «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області».

Документ підписали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та керівник представництва фонду Ганса Зайделя (Федеративна Республіка Німеччина) в Україні Сергій Загорний.

У заході також взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко, представники фонду Ганса Зайделя.

Чернігівська область стала третьою, після Львівської та Дніпропетровської, де здійснюватиметься подібний проект, розрахований на 2 роки (2013-2014).

Для участі в Проекті шляхом анкетування були відібрані 26 з 42 міських та селищних голів Чернігівщини, які підтвердили таке прагнення.

Заняття з ними проводитимуть німецькі викладачі-практики, насамперед, керівник управління економіки та розвитку м. Кемптен (федеральна земля Баварія) Ріхард Шісль й провідні українські фахівці.

Протягом визначеного терміну заплановано десять змістовно та тематично пов’язаних між собою семінарів, інші практичні заходи із різноманітних питань місцевого розвитку, головна мета яких – сприяння розвитку спроможності до розробки й впровадження планів сталого економічного розвитку, набуття учасниками навчання вміння залучати для цього необхідні ресурси.

Як наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, важливо, що визначена тема Проекту передбачає напрацювання у його учасників вміння поєднувати різноманітні інтереси та ресурси, ефективно їх використовувати, залучати сучасні технології, моделювати варіанти розвитку та обирати оптимальні, тобто – діяти системно.

«Власне, забезпечення сталого розвитку регіонів – мета, покладена в основу Програми економічних реформ на 2010–2014 роки Президента України Віктора Януковича.

В нашому випадку йдеться про сприяння спроможності до сталого розвитку малих міст та селищ Чернігівщини. Їхня роль визначена об’єктивними чинниками, адже майже половина населення області (46%) – сільське, тоді як середній показник по Україні становить 36%.

Майже третина сільського населення проживає у селищах, що поєднують у собі риси та проблеми малого міста і великого села. Тож селища, а разом з ними й малі міста – важлива ланка у народногосподарському комплексі Чернігівщини. Вони – центр економічного тяжіння навколишніх сіл», - зауважив керівник області.

Також губернатор підкреслив, що зі своєї сторони облдержадміністрація буде сприяти організаційному забезпеченню Проекту, здійснювати моніторинг його реалізації та враховувати майбутні розробки стратегій розвитку малих міст і селищ під час формування відповідних обласних програм.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ