Хмельницька область: перевірено готовність до реагування на весняний паводок та льодохід

Хмельницька область: перевірено готовність до реагування на весняний паводок та льодохід

13.02.13 11:29 0 1137
Хмельницька область має досить розгалужену річкову мережу приурочену до басейнів трьох основних річок України, Південного Бугу, Дністра та Дніпра, яка складається із 3114 річок загальною довжиною 9453 км. Під час зимових відлиг виникає ризик підвищення рівнів води в малих річках, що може призвести до швидкого, часто до раптового підтоплення. Виходячи з цього у Хмельницькій області пріоритетним завданням рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій стало приведення до готовності особового складу, плавзасобів, спеціальної техніки, що залучається на боротьбу із цією стихією.

Завдяки всебічній підтримці органів влади, на Хмельниччині рятувальники МНС тримають на особливому контролі питання підготовки до пропуску льодоходу та весняного паводку. Наразі в розпорядженні Головного управління ДСНС у Хмельницькій області стовідсотково готові до забезпечення нормальної життєдіяльності населення при ускладненні паводкової обстановки 36 човнів, 45 мотопомп, буксирно-моторний катер, плаваючий транспортер ПТС-М, 39 засобів резервного живлення та 10 одиниць інженерної техніки, які залучатимуться у разі ускладнення обстановки.

В постійній бойовій готовності знаходиться група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, фахівці якої неодноразово залучалися для ліквідації льодових заторів як на території області, так і за її межами.

В кожному оперативно-рятувальному підрозділі створений оперативний резерв засобів та обладнання для швидкого та ефективного реагування на надзвичайні ситуації. Проведено аналіз даних по попереднім місцям підтоплень на території області у минулому році. Виконано ряд заходів щодо уточнення прогнозованих зон підтоплень та затоплень паводковими і повеневими водами на території області з урахуванням попередніх спостережень. На основі узагальнених матеріалів створено базу даних прогнозованих зон підтоплень з відповідними розрахунками.

Отож рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області готові реагувати на надзвичайні ситуації не тільки на території області, а й за її межами.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ