На Хмельниччині відбулася нарада з питань збереження Рамсарських водно-болотних угідь

На Хмельниччині відбулася нарада з питань збереження Рамсарських водно-болотних угідь

13.02.13 12:09 0 1128
Днями світова громадськість відзначала Всесвітній день водно-болотних угідь. Ця подія покликана привернути увагу людей і урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримання стійкого розвитку нашої планети. У рамках святкування на Хмельниччині проведено засідання координаційної наради з питань збереження Рамсарських водно-болотних угідь. Засідання організовано адміністрацією Національного природного парку „Подільські Товтри”. На території Національного парку знаходяться два водно-болотних угіддя міжнародного значення „Бакотська затока” та „Пониззя річки Смотрич”.

Учасниками засідання координаційної наради стали представники Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області, НПП „Подільські Товтри”, обласного управління водних ресурсів, науковці та громадськість. В ході засідання обговорено особливості розроблення, затвердження та виконання планів заходів щодо збереження Рамсарських ВБУ на 2013 рік та підсумки про проведені заходи. Також особлива увага була приділена оптимізації природокористування на принципах не виснажливості, шляхом збереження видів та природоохоронних ландшафтів. Учасниками засідання розглянуто водно-болотні угіддя, як особливий тип природних систем. Запропоновано та обговорено ряд заходів спрямованих на досягнення цілей Плану управління ВБУ „Бакотська затока” та „Пониззя р. Смотрич” на 2013-2015 роки .

Реалізація заходів щодо поліпшення та збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови об'єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення та країни в цілому!

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ