Майже на 2 млн. грн. наркотиків за цінами

Майже на 2 млн. грн. наркотиків за цінами "чорного ринку" знищили на Житомирщині

13.02.13 13:02 0 1247
Більше 100 кілограм макової соломи, майже 40 кг канабісу та понад 20 літрів екстракційного опію, а також близько 1600 наркотичних рослин було знищено цього разу міліціонерами Житомирщини після розгляду судами відповідних справ та прийняття рішень щодо речових доказів у них.

Не дивлячись на похмуру дощову погоду, наркотичне багаття розгорілося швидко, поглинувши у своїх нутрощах джерело людської біди. Усі ці наркотичні засоби, сировина та обладнання були речовими доказами у кримінальних справах, за якими вже прийняті судові рішення. За цінами чорного ринку їх загальна вартість складає майже два мільйони гривень, однак справжня ціна вимірюється збереженим людським здоров’ям та життям.

- Щороку, 7-8 разів, ми проводимо комісійне знищення наркотичних засобів, вилучених з незаконного обігу, - коментує подію заступник начальника УМВС України в Житомирській області Віктор Костик. – Під час таких заходів особливо вражає кількість та різноманітність дурману, що калічить людські долі.

Цього разу, у присутності спеціально створеної комісії, до складу якої увійшли працівники управління карного розшуку, слідчого управління, відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, Управління СБУ, було знищено вилучені з незаконного обігу наркотичні засоби, прекурсори та обладнання, які були речовими доказами у 243 справах та провадженнях щодо викриття наркоділків.

Так, було спалено більше 100 кг макової соломи за кримінальною справою відносно трьох жителів Житомирщини, обвинувачених у незаконному виготовленні та збуті наркотичних засобів. Наразі організатор «виробництва» засуджений до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а його помічники – відповідно до 5 та 6 років з іспитовим терміном на 3 роки.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Трнопільщині чоловік ...
Наступна новина: На Львівщині викрито ...

КОМЕНТАРІ