На Львівщині чоловік намагася викрасти... трансформатор

На Львівщині чоловік намагася викрасти... трансформатор

13.02.13 14:45 0 1397
В чергову частину лінійного відділу на станції Стрий надійшло телефонне повідомлення від чергового по станції Борислав про те, що він побачив неподалік стрілочного переводу невідомого чоловіка, який намагався викрасти трансформатор живлення марки «СОБС-2АУЗ». На місце події негайно була відправлена слідчо – оперативна група, яка затримала «злодюжку на гарячому», ним виявився 48 – річний житель міста Дрогобича.

Як пояснив затриманий правоохоронцям, крадіжку скоїв умисно та сплановано. Про те, що можна нажитися на колії він, знав, тому і продумав, як отримати «легкі гроші». Рішення було просте – треба красти кольоровий метал, за який платять більше.

Завдяки злагодженій роботі працівників лінійного відділу на станції Стрий УМВС України на Львівській залізниці та ДТГО «Львівська залізниця» злочинця було зупинено, а викрадене повернуте. Але шкоду було завдано, що саме головне на деякий час роботу залізниці на цій ділянці призупинено. Адже як відомо, залізнична колія представляє собою основу залізничних доріг. Від її стану залежить безперервність та безпека руху. Колія повинна служити в будь яку пору року, дня та ночі. І навіть така невелика деталь, як трансформатор живлення, розмір якого 20x20, може спричинити аварію поїзда, схід рухомого складу, створити небезпеку для життя людей. Про це і наголосили під час спілкування з злодієм працівники транспортної міліції.

Факт про дану подію внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років і навіть позбавленням волі на строк до трьох років.

Перш ніж вчинити крадіжку на залізничній колії подумайте, що заради збагачення власного гаманця сотні життів наражаються на небезпеку!

Руслана Мацелюх

помічник начальника ЛВ на станції Стрий

по зв’язках з громадськістю та ЗМІ

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ