У Рівному сім’я отруїлася через електровитяжку в туалеті

У Рівному сім’я отруїлася через електровитяжку в туалеті

13.02.13 14:50 0 1915
Ввечері 11 лютого з діагнозом отруєння чадним газом до лікарні потрапили батько та донька, які проживали у Рівному на вулиці Марка Вовчка. За даним випадком фахівці Держгірпромнагляду створили комісію із розслідування, до складу якої увійшли працівники ПАТ «Рівнегаз».

Як повідомив головний інженер ПАТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа, за попередніми даними, до отруєння людей чадним газом призвела одночасна робота газової колонки і електровитяжки, яка була встановлена у вентиляційному каналі санвузла. Продукти згоряння, які утворювались під час експлуатації газової колонки, внаслідок роботи вентилятора не поступали у димохід, а всмоктувались у приміщення. Тобто виник процес так званої зворотної тяги. Це й стало причиною утворення у приміщенні чадного газу.

ПАТ «Рівнегаз» вкотре застерігає:

«У відповідності до Правил Безпеки систем газопостачання України категорично заборонено встановлювати електровитяжки зі штучним спонуканням у приміщенні, де є котли і газові колонки з відводом продуктів згоряння в димохід. Це може призвести до отруєння чадним газом зі всіма фатальними наслідками!»

Прес-секретар ПАТ «Рівнегаз»

Вікторія ЛЕВЧУК
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: На Львівщині чоловік ...
Наступна новина: Лист читача: Чи забезпечить ...

КОМЕНТАРІ