Рівненщина:  Одна з сторінок його життя — Афганістан

Рівненщина: Одна з сторінок його життя — Афганістан

14.02.13 08:41 0 1448
Для пенсіонера органів внутрішніх справ Віктора Сергійовича Ясковця із села Бронне Березнівського району 15 лютого — особлива дата. Для нього це день спогадів, адже він один із тих, хто брав участь у бойових діях на території Афганістану. Ті події вписалися в книгу його життя назавжди і залишили незабутні враження в серці «афганця».

Себе Віктор Сергійович героєм не вважає, а коли мова зайшла про те, щоб розповісти про ті події, щиро засоромився.

У 1986 році він, 18-річний запальний до вчинків хлопчина, потрапив до Афганістану, де півтора року служив на БМ-21 водієм. Віктор Сергійович говорить, що тоді не думав про страх, небезпеку, а з честю виконував накази та покладені на нього обов’язки.

— Не було страшно, — стверджує чоловік. — Проте, я думаю, кожен з нас розуміє, через що йому довелося пройти, що собою являє війна і які «сюрпризи» може викинути будь-якої миті.

Повернувшись додому, Віктор Сергійович одружився та розпочав службу в органах внутрішніх справ, з початку на посаді помічника дільничного інспектора міліції, а з часом – помічником чергового ізолятора тимчасового тримання. У 2008 році чоловік пішов на заслужений відпочинок та повністю присвятив своє життя сім’ї: дружині та двом синам. Хлопці пишаються батьком, адже для них — він приклад справжнього чоловіка. Лише хороші відгуки про Віктора Сергійовича можна почути від його колег. Такі як він не прагнуть особливої шани та особливої уваги з боку суспільства, проте, по-справедливому на неї заслуговують.

— Афганістан для мене не минув безслідно, змусив багато переосмислити. Я зрозумів, що по-справжньому оцінити життя можна лише тоді, коли відчув реальну небезпеку його втратити, — каже пенсіонер. З огляду на роки, що лишилися позаду, Валентин Сергійович говорить, що ніколи не шкодував про часи перебування в Афганістані, про службу в лавах міліції, адже отримав безцінний урок мужності, дисциплінованості.

У день 15 лютого для Віктора Сергійовича найважливіше і найрадісніше — це зустрічі з колишніми «афганцями». Тоді чоловіки поринають у спогади, згадують тих, хто вже пішов з життя. І цього року традиційно пенсіонери органів внутрішніх справ-учасники бойових дій зустрінуться в стінах обласного Управління міліції, почують слова вдячності, згадають минуле. Справжню цінність таких зустрічей зможе зрозуміти лиш той, хто пережив подібне…

Наталія МИКИТЮК,

Березнівський РВ УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Рівненщина: Коли не ...
Наступна новина: Рівненщина: На ...

КОМЕНТАРІ