Рівненщина:  На Дубровиччині під час операції «Візит» міліція завітає в кожну оселю

Рівненщина: На Дубровиччині під час операції «Візит» міліція завітає в кожну оселю

14.02.13 08:44 0 1506
Метою «Візиту» є налагодження партнерських стосунків між міліцією та громадянами для профілактики правопорушень, популяризації служби дільничних інспекторів серед населення.

Міністерство внутрішніх справ України 2013 рік оголосило роком дільничного інспектора міліції. А тому, аби вивчити проблеми громадян та налагодити двосторонній зв’язок, дільничі та їх помічники пішли, як то кажуть, «у народ». Правоохоронці відвідують кожну оселю, а тим, хто там живе, роздають свої візитки, проводять профілактичні заходи, аби не допустити злочинів та правопорушень.

І міліція і громадяни переконані, що такий діалог сприятиме встановленню довірливих відносин між громадянами і працівниками органів внутрішніх справ. Головне, каже керівництво ОВС, аби громадяни кожної дільниці знали свого дільничного інспектора міліції, місце розташування кімнати прийому, дні та години. У свою чергу дільничний інспектор має володіти інформацією про територію обслуговування, знати її населення, стан оперативної обстановки на дільниці, а це в свою чергу сприятиме позитивному іміджу міліції.

З-поміж безлічі завдань, які ставлять перед собою правоохоронці, особлива увага приділяється виявленню осередків самогоноваріння, особливо з метою продажу, адже ні для кого не секрет, що боротьба з зеленим змієм є однією з нагальних проблем поліського села.

Уже протягом цього року до адміністративної відповідальності за незаконне виготовлення та зберігання самогону притягнуто чотири особи, вилучено майже тридцять літрів самогону, 286 літрів закваски та три апарати для його виготовлення.

З особливою прискіпливістю перевіряються сім'ї, в яких у минулому вчинялись сімейні скандали і які стоять на обліку в ОВС із вчинення насильства в сім'ї. Адже сімейні дебошири — це ще одна болюча тема. За минулий рік на профілактичному обліку перебувала 181 особа, яка вчинила насильство в сім'ї. Поставлено на профілактичний облік у минулому році 162 особи, складено 212 адміністративних протоколів за статтею 173-2 (Вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зазначені заходи також спрямовані на виявлення таких фактів, тому що не завжди жертва сімейного насильства знайде у собі сміливість звернутися до правоохоронців через страх перед своїм кривдником або через необізнаність.

Тому пам’ятайте: коли дільничні прийдуть до вас — розкажіть їм про свої біди та негаразди, адже всі заяви і повідомлення, які надійдуть від громадян під час «ВІЗИТУ» без винятку, будуть зареєстровані та розглянуті згідно з чинним законодавством. Під час таких візитів громадянам буде вручено візитні картки дільничних інспекторів та пам'ятки, аби жителі завжди мали можливість зателефонувати до свого дільничного чи керівництва РВ УМВС. Велика увага під час «ВІЗИТУ» приділятиметься і особам похилого віку, аби не допустити вчинення злочинів та інших правопорушень відносно них.

Під час проведення візитів – подвірних обходів – працівники міліції також роз'яснюють норми чинного законодавства, розповідають, як не стати жертвою шахраїв, дають поради щодо того, як вберегтися від крадіжок. Вартові порядку почують кожного, адже профілактичні заходи, які проводить міліція, – це насамперед заходи, спрямовані на надання правової і соціальної допомоги населенню.

Галина ДЕМ’ЯНЕЦЬ, Дубровицький РВ
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: Одна з ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині собака ...

КОМЕНТАРІ