Луцьк: Міська влада сприяє роботі ОСББ

Луцьк: Міська влада сприяє роботі ОСББ

14.02.13 11:00 0 1467
Під головуванням заступника міського голови Лариси Соколовської відбулося засідання тимчасової комісії при виконавчому комітеті з питань створення та сприяння діяльності ОСББ. Участь у її роботі взяли депутат міської ради Роман Бондарук, директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький, начальники управлінь фінансів та бюджету Лілія Єлова, економіки Любов Ковпак, земельних ресурсів Сергій Шабала, представники ОСББ та ПАТ «Волиньгаз».

Першим на порядку денному було вирішення питання доцільності укладення угод між ПАТ «Волиньгаз» та ОСББ.

Голова правління Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк зауважує, що керівники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків не погоджуються з умовами договорів. На її думку, ПАТ «Волиньгаз» хоче нав’язати їм певні зобов’язання. Також вона повідомила, що на під’їздах будинків вивішуються оголошення про можливість припинення газопостачання.

У свою чергу, начальник управління газопостачання та газифікації м. Луцька і Луцького району Руслан Сахарчук зауважив, що ОСББ не укладають договорів з ПАТ «Волиньгаз». Однак, ще однією проблемою є те, що досі не проведено обстеження димових та вентиляційних каналів у будинках. Це, за його словами, безпека людей. Руслан Сахарук зауважує, що вони могли б уже припинити подачу газу, але хочуть домовитися.

Юлія Сабатюк зауважила, що вони вже досягли домовленості з «М.Ж.К.» на перевірку вентиляційних каналів. За її словами, нині ця структура складає графік і незабаром перейдуть до оглядів. Керівники ОСББ уже попередили мешканців квартир, аби ті у визначені дні були вдома і надали доступ працівникам «М.Ж.К.».

Руслан Сахарук зауважив, що поки у нього ніяких документів нема, а тому вони й змушені піднімати ці питання.

Зрештою, Лариса Соколовська зобов’язала, аби представники ОСББ до 28 березня провели перевірку димових та вентиляційних каналів та подали акти перевірки у ПАТ «Волиньгаз». У першу чергу, за її словами, необхідно провести перевірку у тих будинках, де встановлені додаткові газові прилади, зокрема, колонки.

Також під час зустрічі було піднято тему участі у Конкурсі для фінансування капітальних ремонтів ОСББ м.Луцька у 2013 році.

Юлія Саботюк завуважила, що проекти на ремонт подавалися минулоріч, але виникли певні проблеми з фінансуванням.

Лариса Соколовська ж зазначила, що ця ситуація склалася не з вини міської ради. За її словами, практично з вересня місяця казначейство притримувало кошти, а тому не вдавалося все вчасно проплатити. Вона висловила сподівання, що у цьому році все буде нормально.

Лариса Миколаївна закликала керівників ОСББ готувати проекти та подавати їх на розгляд. Документи необхідно подати до 1 травня 2013 року.

Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький зауважив, що цьогоріч є одна новація, зокрема, технічний нагляд за проектами здійснюватиме управління капітального будівництва міської ради.

Також учасники зустрічі обговорили ще ряд актуальних питань.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині оберуть ...
Наступна новина: У Луцьку з робочим візитом ...

КОМЕНТАРІ