У Луцьку з робочим візитом перебувають депутати Рівненської міської ради

У Луцьку з робочим візитом перебувають депутати Рівненської міської ради

14.02.13 11:14 0 1549
З робочим візитом до Луцька прибули 18 депутатів та 3 працівники оргвідділу Рівненської міської ради. Очолюють делегацію заступники Рівненського міського голови Сергій Васильчук та Олексій Хмилецький.

Секретар міської ради Григорій Пуствіт розповів, що попередньо було узгоджено робочу програму. Рівненські колеги вирішили ознайомитися з роботою департаменту соціальної політики Луцької міської ради, їх також зацікавила інвестиційна політика Луцької міської ради, особливо проектна діяльність в сфері енергозбереження. «Обмін досвідом, взаємозбагачення інформативне буде корисне як для рівненчан так і лучан. Добре, що традиції добросусідського спілкування, зберігаються», – зазначив Григорій Пустовіт.

Директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Лариса Боярин провела екскурсію у приміщенні департаменту, розповіла гостям про наявну матеріальну базу і діяльність усіх відділів. Потім у пленарному режимі її заступник Тетяна Корецька познайомила з основними напрямками діяльності: призначення державних соціальних допомог, в тому числі і постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС; надання житлових субсидій; відшкодування коштів за надані пільги; захист інвалідів, ветеранів війни та праці; розробка та реалізація міських соціальних програм. Штатна чисельність працівників департаменту соціальної політики складає 119 штатних одиниць.

З 2007 року в департаменті соціальної політики Луцької міської ради впроваджено систему управління якістю ISO 9001. Основними напрямками даного проекту було запровадження прийому громадян за принципом «Єдиного вікна» та надання послуг з урахуванням вимог системи управління якістю, насамперед стандартів ISO 9001.

Приміщення департаменту соціальної політики Луцької міської ради всередині та ззовні облаштовано з урахування потреб людей з обмеженими фізичними можливостями, а саме: доступними є входи в будівлю: головний (висота порогу не перевищую 2,5 см.) та два бічні (облаштовано пандусами з поручнями); на центральному вході у приміщення департаменту встановлено кнопку виклику персоналу та звуковий орієнтир «Метроном-04» для безперешкодного доступу осіб із вадами зору; забезпечено доступність всередині будівлі на рівні першого поверху, де здійснюється прийом громадян за принципом «Єдиного вікна» (встановлені поручні); доступні і пристосовані до потреб неповносправних санітарні приміщення (туалети) на першому поверсі; приміщення облаштовано спеціалізованими засобами інформування та позначками; сходи в приміщенні позначені контрастною розміткою; для орієнтування осіб із вадами зору влаштовано рельєфні позначки на перилах в сходових клітках приміщення; забезпечено дублювання інформації рельєфно-крапковим шрифтом Брайля для орієнтування осіб із вадами зору (таблички на кабінетах); в зоні паркування поблизу приміщення виділено місце для стоянки автомобілів інвалідів, позначене відповідною піктограмою.

У місті діє Комплексна міська програма соціального захисту населення на 2011-2015 роки, яка спрямована на забезпечення комфортного соціального клімату та досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя незахищених верств населення на основі ефективного використання бюджетних ресурсів міста.

Тетяна Корецька детальніше розповіла про діяльність територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька та співпрацю з громадськими організаціями і соціально-відповідальним бізнесом.

Спеціалісти управління міжнародного співробітництва та туризму і відділу енергозбереження управління економіки Луцької міської ради розповіли про програми, які реалізовуються із залученням інвестицій.

Для рівненських депутатів також організовано екскурсії у Музей волинської ікони, Музей Луцького братства та Луцький замок.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ