Івано-Франківщина: Семінар з питань запобігання торгівлі дітьми у Надвірній

Івано-Франківщина: Семінар з питань запобігання торгівлі дітьми у Надвірній

14.02.13 13:06 0 1444
З метою підвищення рівня інформування незайнятого населення з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці в Надвірнянському районному центрі зайнятості відбувся семінар.

Провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Уляна Півторанюк розпочала захід з того, що кількість неповнолітніх, які бажають працевлаштуватися, значно перевищує кількість офіційних робочих місць та законодавство жорстко регламентує використання праці дітей.

Головний юрисконсульт Назарій Грицюк проінформував присутніх про основні види дитячої праці в Україні, а саме: виснажлива й надмірно тривала праця дітей у домашньому господарстві, робота у промисловості, в установах та організаціях, робота у сімейному бізнесі, яка перебуває поза громадським та державним контро­лем, робота на вулиці у несприятливих погодних умовах, часто, у несприятливому соціальному оточенні та про найгірші форми дитячої праці - використання дітей у злочинній діяльності, проституції, секс-бізнесі, жебракуванні тощо.

На семінарі відбулось жваве обговорення тематики експлуатації дитячої праці, адже в кожного є діти, про яких піклуються батьки. У формі дискусії безробітні змогли поділитися своїми проблемами. Фахівці наголосили, що дитячою працею не вважається участь дітей у виконанні деяких видів легких робіт, наприклад, допомога батькам у родинних і домашніх справах, трудова діяльність підлітків протягом кількох годин до чи після шкільних занять, а також під час канікул, щоб заробити на кишенькові витрати.

Загальний висновок, який був зроблений після завершення основної частини семінару, мав педагогічно-виховний та суспільний зміст, адже допомога батькам розглядається як елемент виховання хлопчиків та дівчаток, а також як спосіб набування професійних базових навичок і вміння адаптуватися в суспільстві.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Івано-Франківщина: У ...
Наступна новина: На Прикарпатті матимуть ...

КОМЕНТАРІ