Івано-Франківщина: Відбулась колегія відділу освіти Калуської РДА

Івано-Франківщина: Відбулась колегія відділу освіти Калуської РДА

14.02.13 13:38 0 1271
13 лютого відбулося засідання колегії відділу освіти Калуської райдержадміністрації. У засіданні колегії взяв участь голова районної ради Василь Дзундза.

Кандидат історичних наук Олег Малярчук та ініціатор видання Часопису Калущини Богдан Яневич закликали директорів шкіл взяти участь у підготовці матеріалів до даного видання. Адже, за словами О.Малярчука, історія кожного регіону багата на події, непересічні постаті, про які треба розповісти як сучасним, так і прийдешнім поколінням.

Василь Дзундза охарактеризував актуальні проблеми Калущини. «В першу чергу, це дороги, яких уже нема, а є лише напрямки», - так прокоментував голова райради стан доріг у районі. У своїй розмові він торкнувся і проблеми економії коштів на соціально-культурній сфері. За його словами, подібні заходи нічого не дадуть, а тільки пришвидшать деградацію українського села.

Тому задля розуміння діяльності влади, вивчення громадської думки в селі проводить об’їзди населених пунктів району голова райдержадміністрації Василь Петрів і голова районної ради Василь Дзундза, їх заступників, керівників установ. На думку В.Дзундзи, потрібно постійно шукати компроміси при прийнятті важливих управлінських рішень у районі. Як зазначив голова райради, саме директори освітніх закладів повинні брати участь в обговоренні важливих питань щодо життєдіяльності району.

На колегії відділу освіти головний спеціаліст цього ж відділу Петро Головчак ознайомив присутніх з висновками проведеної атестаційної комісії у Голинській ЗОШ І-ІІІ ст. Також Петро Головчак охарактеризував стан справ, пов'язаний зі збереженням та записом у трудових книжках працівників загальноосвітніх шкіл.

Дискусії виникли під час обговорення питання про використання енергоносіїв закладами освіти за 2011-2012 роки. Як повідомив Євген Гузій, впродовж 2012 року освітніми закладами спожито понад 670 тис. куб. м газу, що становить зростання споживання газу на 40,1 тис. куб. м. Як було зазначено у доповіді, більшість шкіл, які допустили понаднормове споживання блакитного палива, мала проблеми в системі автоматики котлів.

Директор Новицького НВК Богдан Дадяк порушив питання щодо доцільності проведення тендерних закупівель освітніми закладами природного газу, адже постачальник газу є монополістом, тому тендер проводити нелогічно і ще й збитково.

Директор Копанківської ЗОШ І-ІІ ст. Михайло Заблоцький відзначив, що не всі школи в районі є в однакових умовах, які можуть змагатися за економію енергоносіїв. Через те, щоб покращити становище у школах, голова райради Василь Дзундза закликав директорів шкіл і НВК брати участь у написанні грантів спільно з сільськими головами.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті матимуть ...
Наступна новина: Агростраховий ринок в ...

КОМЕНТАРІ