У Львові тривають рейди з виявлення місць продажу неповнолітнім алкоголю і тютюну

У Львові тривають рейди з виявлення місць продажу неповнолітнім алкоголю і тютюну

14.02.13 13:54 0 995
Правоохоронці Львівщини починаючи від 12 лютого 2013 року розпочали проведення рейдів з виявлення фактів незаконного продажу алкоголю неповнолітнім та продажу алкогольних напоїв у заборонений час.

З початку року у Львові працівники Відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України у Львівській області зафіксували майже 40 фактів реалізації алкогольних напоїв неповнолітнім особам у заборонений час (від 22.00 до 10.00 години).

Так, 12 лютого в одному з кафе-барів на території Сихівського району правоохоронці зафіксували факт продажу пива двом неповнолітнім особам. Подібні випадки в той самий день були виявлені і в двох популярних львівських піцеріях.

Охоронці правопорядку склали на порушників адміністративні протоколи і в подальшому їх притягнуть до відповідальності.

Як зазначив начальник ВКМСД Львівського міського управління міліції Павло Лихач, протоколи складаються за ознаками частини 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вказані протоколи скеровуються на адміністративну комісію, після чого – у податкову адміністрацію, де на порушників накладають стягнення.

Згідно з вказаною вище статтею КУпАП, стягнення, накладене на реалізаторів алкоголю, може становити від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто – на суму від 510 до 1700 гривень.

Стягнення, накладене на особу, котра придбала алкоголь з порушенням вимог законодавства, регулюються статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення і накладається лише на повнолітніх громадян. У разі, якщо правопорушення вчинив неповнолітній – на батьків.

Правоохоронці звертаються до всіх небайдужих мешканців Львівщини з проханням повідомляти про всі відомі їм факти продажу алкоголю неповнолітнім або торгівлю алкоголем у заборонений час за телефоном 102 або письмово у найближчий райвідділ міліції.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Агростраховий ринок в ...
Наступна новина: Львівщина: Міліціонери ...

КОМЕНТАРІ