Львівщина: Міліціонери розповіли дрогобицьким школярам про згубну силу алкоголю та наркотиків

Львівщина: Міліціонери розповіли дрогобицьким школярам про згубну силу алкоголю та наркотиків

14.02.13 14:12 0 1042
Працівники кримінальної міліції у справах дітей Дрогобицького міського відділу провели плановий профілактичний захід в загальноосвітніх школах Дрогобицького району. Зокрема, міліціонери відвідали загальноосвітню школу, що у селі Опака Дрогобицького району.

Правоохоронці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учнів старших класів, щоби запобігти вживанню алкогольних напоїв та наркотичних речовин неповнолітніми.

Оперативники намагалися пояснити учням, що саме такі речі призводять до негативних наслідків у житті, вчинення кримінальних та адміністративних проступків. Правоохоронці наголосили, що в першу чергу важливим фактором формування особистості підлітка має насамперед батьківське виховання, сімейне благополуччя.

Працівники міліції провели виховну бесіду з учнями старших класів, щоби виявити реальний стан родинних взаємовідносин і своєчасно запобігти виникненню сімейних проблем, які у більшості випадків травмують психіку підлітка.

Працівники служби кримінальної міліції у справах дітей Дрогобицького міського відділу міліції ведуть облік та проводять профілактичну роботу за неповнолітніми особами, які скоїли злочини, схильні до вживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин.

Під час проведення профілактичного заходу оперативники перевірили низку неблагополучних сімей за місцем проживання, провели обстеження житлово-побутових умов сімей.

Нестерпні умови життя для дітей вдома, в сім'ї стають підґрунтям для виникнення психологічних проблем, депресій, поширення алкоголізму та наркоманії. Насильство в сім'ї виштовхує неповнолітніх осіб на вулицю, де вони проводять своє дозвілля і повертаються додому тільки для ночівлі або навіть ночують у друзів.

У зв’язку з тим, дрогобицькі правоохоронці ведуть облік сімей, які потрапили в кризові умови і в них проживають діти. Дуже важливо, щоби жодна сім’я, що потрапила в кризові умови, не була упущена в соціальній роботі.

Діти, схильні до бродяжництва, виховуються, як правило, в кризових неблагополучних сім'ях, в яких батьки зловживають алкоголем, вживають наркотичні засоби.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей проводять комплексні заходи, спрямовані на формування особистості неповнолітнього взаєморозуміння, поваги до суспільних цінностей, моралі та правопорядку, підтримки здорового способу життя.

Завершили виховну годину правоохоронці настановою, перевіреною на практиці: «Крадіжками і грабежами в жодному разі не покращити матеріального, соціального становища в житті, а вживання алкоголю та наркотиків - призведе до падіння не тільки фізичного, але й духовного».

Зі слів учнів, з цієї зустрічі з правоохоронцями, вони винесли для себе урок, що необхідно жити гідно, достойно, щоб потім не було стидно за свої вчинки.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

(за матеріалами Наталії Постойко, Дрогобицький МВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ