Представники громадських організацій долучились до навчання чергових міліції Львівщини

Представники громадських організацій долучились до навчання чергових міліції Львівщини

14.02.13 14:24 0 1067
Вперше у Львівській області відбулися навчання працівників чергових частин міськрайвідділів міліції із залученням представників громадськості, які заодно входять до складу Громадської ради при Головному управлінні МВС України у львівській області.

На дводенні навчання, які відбуваються у Головному управлінні МВС України у Львівській області впродовж 13-14 лютого 2013 року, зібралося понад сотня працівників чергових частин міліції. Головним чином присутніх ознайомлюють зі змінами у роботі в умовах нещодавно введеного в дію Кримінального процесуального кодексу України.

До навчання оперативних працівників міліції долучилися і представники громадських організацій – «Твоє право» та «Регіон розвитку Карпат». Як розповів Голова Громадської ради при ГУ МВС України у Львівській області, керівник правозахисної організації «Твоє право» Олег Ільків, під час шньої зустрічі представники громадських організацій провели для працівників міліції семінар «Дотримання прав людини: міжнародні стандарти» та «Дотримання прав біженців».

«За час семінару ми наголосили на тому, що попри роботу в органах внутрішніх справ, працівники міліції передусім повинні пам’ятати, що вони такі ж люди, як і ті, хто до них звертається. Право людини як закордоном, так і в Україні повинні бути однаковими. Просто їх треба знати та дотримуватися», - зазначив Олег Ільків.

Начальник штабу ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун зазначив, що головною метою цього заходу є удосконалення працівниками міліції професійних навичок, підвищення фахового рівня.

Навчання для оперативних чергових міськрайвідділів міліції та для інспекторів чергових проводиться у кілька етапів. Зокрема, під час заходу буде обговорено навички роботи працівників міліції при застосуванні нового Кримінального процесуального кодексу України, а також проведено практичні заняття у чергових частинах.

У другій половині дня працівників чергових частин залучать до навчання у комп’ютерному класі Управління інформаційно-аналітичного забезпечення з метою покращення практичних навичок роботи з інформацією, пошуковими системами, базами даних ГУ МВС України у львівській області.

Своє бачення щодо таких занять із залученням громадськості також висловив інспектор черговий Стрийського міського відділу міліції капітан міліції Михайло Скрицький. За його словами, таке навчання - саме на часі. Адже, каже співробітник міліції, змінився КПК, а ще у системі органів внутрішніх справ приймають нові накази, положення, вносять зміни до вже існуючих. Відтак, щоби вміло застосовувати нове на практиці, треба цьому навчитися.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Міліціонери ...
Наступна новина: У Тернополі урочисто ...

КОМЕНТАРІ