У Тернополі урочисто відкрили рік християнської освіти

У Тернополі урочисто відкрили рік християнської освіти

14.02.13 14:41 0 1248
У навчально-виховному комплексі школі-колегії імені Патріарха Йосифа Сліпого 6 лютого урочисто відкрили рік християнської освіти. Участь в урочистостях взяли архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Української Греко-Католицької Церкви владика Василій, архієпископ Української Православної Церкви Київського Патріархату владика Нестор, духовенство, міський голова Тернополя Сергій Надал та директори всіх загальноосвітніх шкіл міста.

Архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк привітав усіх присутніх із започаткування року християнської етики в нашому місті. Він наголосив на тому, що виховання дітей з вірою в Бога і любов’ю до людей є вкрай важливим для щасливого майбутнього нашої держави. «Діти – це цвіт української нації. Бог дав нам в руки їхнє виховання і ми несемо відповідальність перед Господом за кожну дитячу душу. можна спостерігати багато негативних явищ у суспільстві – наркоманія у раннього віку, дівчата в 14 років народжують дітей і т.д. В Західній Україні трохи інша ситуація завдяки збереженню духовності і сімейної інституції. Хочу подякувати вам, шановні педагоги, за вашу важку і часом невдячну роботу. Прийде час і всі ваші старання будуть оцінені сповна», - наголосив Василій Семенюк.

Необхідність виховання молоді в християнських традиціях і моралі підтвердив і владика Нестор. Він наголосив на тому, що головним завдання церкви, школи, влади і суспільства полягає у тому, аби не стояти осторонь важливих проблем, а докласти всіх зусиль, щоб відвернути молодь від зла, скверни та беззаконня, яке оточує її щодня. «Ми повинні посіяти у дитячих душах зерна добра, любові до Бога та ближніх, виховати дітей добрими християнами. Тому уроки християнської етики є вкрай важливими, оскільки вони об’єднують молодь у Христі. Бажаю всім Божого благословення і наголошую на тому, що тільки від нас залежить те, яким буде наше майбутнє завтра. Тернопілля завжди було, є і буде взірцем християнського життя для всього українського народу», - додав владика.

Міський голова Сергій Надал звернув увагу присутніх на те, що оголошення 2013 року – роком християнської освіти є важливим і неординарним кроком з боку міської ради та освітніх закладів міста. «Прикметним є те, що його початок відбувається саме в навчально-виховному комплексі школі-колегії імені Патріарха Йосифа Сліпого і напередодні річниці з дня народження видатного духовного лідера нашої нації. Він є символом віри і незламності духу для всіх українців. Нашій освіті потрібно пройти ще довгий шлях до повного духовного відродження, щоб позбутися багатьох стереотипів радянської школи і виховання. Теперішня центральна влада не сприяє цьому, недофінансовує освітню галузь і всі клопоти переклала виключно на плечі органів місцевого самоврядування. Ми при цьому не повинні опускати руки і скаржитися на важку долю. Кожен на своєму місці має робити і робить все можливе, щоб покращити і матеріальну базу освітніх закладів, освітній процес і дати можливість педагогам якнайкраще навчати дітей. церква є тією інституцією, яка має найвищий рівень довіри в населення. Відповідно її служителі мають найбільше можливостей для виховання нашої нації у духовному аспекті. Нам потрібно тісно співпрацювати з ними. А починати духовне виховання потрібно з дітей, оскільки це справді наше майбутнє, адже з них виростуть майбутні керівники, вчителі, медики. Сподіваюся, що започаткована нами ініціатива дасть поштовх до духовного відродження нації загалом». – зазначив очільник міста.

У рамках року християнської освіти передбачено проведення уроків з християнської етики, майстер-класів, круглих столів, духовних академій, теле і радіоуроків з основ християнської моралі. Також учасники заходу прийняли звернення до депутатів всіх рівнів щодо повернення у шкільну програму уроків з християнської етики.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: Сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ