Чернівці: Воїни-інтернаціоналісти продовжують діалог з міською владою

Чернівці: Воїни-інтернаціоналісти продовжують діалог з міською владою

14.02.13 17:23 0 1441
13 лютого, у Чернівецькій міській раді відбулося чергове засідання міської Консультативної ради з питань вирішення соціально-побутових проблем, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни (воїнів-інтернаціоналістів). У зустрічі взяли участь заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Паскар та Петро Ротар, представники управлінь та департаментів міської ради, голова Чернівецької міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Коломієць, члени правління цієї спілки та представники її районних організацій.

На порядку денному засідання ради стояло 7 питань. Головним з них було питання покращення житлових умов родин воїнів-інтернаціоналістів. Міською радою вже виділено земельну ділянку 0,49 га для будівництва багатоквартирного будинку. За інформацією директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Володимира Ніконова, міська рада йде на зустріч інтернаціоналістам у питанні виділення ділянок для приватного користування. Надано земельну ділянку в районі вул. Руської для відкритої автостоянки. Також за рахунок субвенцій виділено кошти на 4 квартири для воїнів-інтернаціоналістів. Уже невдовзі вони отримають ордери.

Ще одним важливим питанням було призначення щомісячної допомоги вдовам загиблих у Афганістані у розмірі 200 грн. Як повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Альона Долга, такі виплати вже проводяться. Загалом, 2012 року з міського бюджету було виділено понад 25 тисяч гривень для забезпечення діяльності організації ветеранів-інтернаціоналістів. Частину з них спрямували на видавництво тематичної книжки поета В’ячеслава Шинкаря. Окрім того, міською радою виділено кошти на реконструкцію пам’ятника буковинцям, загиблим в Афганістані буковинцям, що на проспекті Незалежності. Як тільки дозволять погодні умови, біля пам’ятника з’являться гранітні сходи.

«Ми раді, що з кожним роком наша співпраця із виконавчими органами Чернівецької міської ради розвивається, – зазначив голова Чернівецької міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Коломієць, – Відчуваємо багато позитивних зрушень, і зі свого боку активізуємо свою діяльність. Проводимо тематичні зустрічі у школах міста, видаємо літературу, яка стосується часів війни в Афганістані. Підростаюче покоління повинне знати про важкі випробування, які тоді випали на долю буковинців, щоби не припускатися помилок, припущених у минулому.»

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Чернівці: Майстри ...
Наступна новина: У Рівному чиновник лобіює ...

КОМЕНТАРІ