Рівненщина: Тематичний захід із дітьми-сиротами та їх опікунами проведено у Костопільському районному центрі зайнятості

Рівненщина: Тематичний захід із дітьми-сиротами та їх опікунами проведено у Костопільському районному центрі зайнятості

15.02.13 11:59 0 1238
У Костопільському районному центрі зайнятості 12 лютого відбулася тематична зустріч дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, їх опікунів та шкільних психологів із представниками державних органів, які опікуються проблемами неповнолітніх. На захід завітали 11 дітей-сиріт разом з їхніми опікунами, шкільні психологи, а також фахівці  відділу освіти райдержадміністрації, служби у справах дітей районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Костопільського відділення Рівненського центру профтехосвіти державної служби зайнятості.

Заступник директора центру зайнятості Богдан Орлов окреслив коло проблем, із якими доводиться стикатися працівникам центру зайнятості у своїй роботі з неповнолітніми, та, особливо, з дітьми-сиротами, навів приклади успішного вирішення питання працевлаштування таких осіб та запевнив, що при їх зверненні до центру зайнятості, їх проблеми будуть по можливості максимально вирішені.

Головний спеціаліст служби у справах дітей Наталія Семещук говорила про державну підтримку цієї категорії дітей та про пільги, які мають діти-сироти зараз і які матимуть, коли будуть продовжувати навчання у вищих та професійно-технічних навчальних закладах. 

Про соціальний супровід сімей, що опікуються дітьми-сиротами, розповідала провідний спеціаліст районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Кулініч. Також вона детально зупинилась на тому, яку реальну допомогу можна надати кожній дитині, яка не може самостійно вирішити свої проблеми.

Про можливості вступу до навчальних закладів, умови навчання та проживання дітей-сиріт говорила головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Тамара Балаушко.

Завідуюча Костопільським відділенням Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Ірина Танасюк поінформувала про переваги навчання робітничим професіям в їхньому закладі. Присутні отримали буклети з описами професій та переглянули відеоролик про РЦПТО ДСЗ.

Діти отримали профконсультаційні послуги та пройшли профдіагностичне обстеження в комп’ютерному класі районного центру зайнятості. Поки вони проходили тестування, їх опікуни спілкувалися із присутніми представникам соціальних служб, обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ