Правоохоронці просять журналіста львівської газети сприяти кримінальному провадженню

Правоохоронці просять журналіста львівської газети сприяти кримінальному провадженню

15.02.13 12:48 0 1344
У межах розслідування кримінальної справи за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (частина 1 статті 171 ККУ) до Галицького райвідділу міліції було запрошено співробітницю однієї з львівських газет. Не п‘ять повідомлень із запрошенням з‘явитися для надання свідчень, представниця редакції не відреагувала, що не сприяє своєчасному та об’єктивному з'ясуванню обставин щодо розслідування кримінального правопорушення.

З Галицького районного відділу Львівського міського управління міліції співробітниці редакції львівської газети поштою (в т.ч. і рекомендованими листами) надсилали запрошення (повістки) з повідомленням про необхідність з‘явитися 15.01.13р., 16.01.13р., 25.01.13р., 29.01.13р. та 30.01.13р. у райвідділ для надання свідчень у межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Проте, вказана особа не з‘явилася на жодне із запрошень та не надала свідчень. У райвідділ також не було надано інформації про причини неявки працівниці редакції.

У зв’язку з проведенням досудового розслідування у межах вказаного кримінального провадження та з необхідністю виконання ухвали суду про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, 12 лютого 2013 року о 19.30 та о 20.30 годині співробітники Галицького РВ приходили за адресою реєстрації журналістки у місті Львові. На час прибуття міліціонерів у помешканні нікого не було, слідчі дії не проводилися.

Принагідно зазначимо, що такі дії журналістів (відмова надання свідчень) не сприяють своєчасному та об’єктивному з'ясуванню обставин щодо розслідування кримінального правопорушення. Це, у свою чергу, утруднює процес надання кваліфікованої оцінки цієї події слідчими та прийняття відповідного рішення.

Нагадаємо, 6 січня 2013 року у Галицький райвідділ Львівського міського управління міліції звернувся журналіст однієї з львівських газет із заявою про виявлення в його приватному помешканні пристрою для негласного зняття інформації.

Чоловік повідомив, що у своїй приватній квартирі він виявив, за його припущенням, пристрій для негласного зняття інформації, який був зашитий у домашній одяг. Заяву працівника ЗМІ було зареєстровано у журналі Єдиного обліку злочинів та правопорушень.

У зв’язку з цим було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ