На Рівненщині прокурори та підприємці обговорили важливі питання за "круглим столом"

На Рівненщині прокурори та підприємці обговорили важливі питання за "круглим столом"

16.02.13 08:23 0 1321
У прокуратурі Рівненської області 8 лютого відбувся круглий стіл з питань захисту конституційних засад підприємницької діяльності, у якому взяли участь начальник відділу представництва у Волинській, Житомирській та Рівненській областях Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Віталій Самсон, голова Ради підприємців м. Рівне Богдан Лимар, представники Об’єднання організацій роботодавців Рівненської області та інші представники малого та середнього бізнесу.

Мета заходу - налагодження системної співпраці з метою мінімізації тиску на суб’єкти господарювання.

На зустрічі виступив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян і та інтересів держави прокуратури області Андрій Боровик. Він наголосив, що завдання прокуратури - принципово реагувати на незаконність дій правоохоронців та контролюючих органів, а співпраця із представниками бізнесу і взаємне бачення вирішення проблем є одним з важливих засобів мінімізувати тиск на суб’єкти господарювання, не допустити протиправного втручання у їх діяльність.

На нараді також наголошено, що з метою оперативного реагування на факти незаконного втручання у підприємницьку діяльність з боку службових осіб контролюючих та правоохоронних органів, у прокуратурі області діє телефон "гарячої лінії": 26-15-77. Подібні "гарячі лінії" діють у кожній прокуратурі міста і району. За кожним повідомленням працівник прокуратури заводить відповідну картку та негайно організовує перевірку.

Нині прокуратура області прийняла 17 таких повідомлень. Після проведених перевірок встановлено факти порушень у половині з повідомлених заявниками випадків. З метою усунення таких порушень прокурорами внесено 10 документів реагування керівникам органів державного контролю та правоохоронних органів. За результатами їх розгляду до відповідальності вже притягнуто 8 посадових осіб.

Конструктивну розмову підтримали і запрошені представники бізнесу. Вони подякували прокурорам за можливість звернутися за захистом від протиправних посягань у їх діяльність, навели окремі випадки порушень, запропонували співпрацю та запевнили, що обов’язково доведуть до відома інших підприємців краю про проведену зустріч.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині закінчено ...
Наступна новина: Сфера автодорожнього ...

КОМЕНТАРІ