Рівненська міліція вшанувала воїнів-інтернаціоналістів

Рівненська міліція вшанувала воїнів-інтернаціоналістів

16.02.13 10:30 0 1446
Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували непросту місію в «гарячих точках» по всій планеті. В переддень відзначення річниці виведення військ з Афганістану відбулася зустріч начальника УМВС генерал-майора міліції Лазутка Василя Івановича зі співробітниками та пенсіонерами ОВС — учасниками бойових дій на території інших держав.

«Локальні війни» — це більш ніж просто слова, які ми час від часу чуємо, це синонім болі від втрати близьких, знайомих, це відчуття незагоєної рани, що постійно ятрить душу. Дата виведення радянських військ з Афганістану – стала днем вшанування всіх учасників бойових дій на території інших держав.

— Напередодні 24–ої річниці цієї незабутньої події, ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму всім учасникам бойових дій, — сказав у вступному слові начальник УМВС Василь Лазутко. — З кожним роком все далі історія відділяє нас від буремних подій на Кубі, Єгипті, Чехословаччині, вогняних років афганської війни, миротворчих місій у Югославії, Іраку та багатьох інших країнах. Але час неспроможний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів та дочок України, долею одягнених у «солдатські шинелі». Шановні колеги, цей день викликає у моїй душі одночасно – відчуття смутку і радості. Смуток – тому, що у ми разом вшановуємо пам’ять полеглих, а радість - тому, що ви живими повернулися на рідну землю, що ви знову переступили поріг батьківської оселі.

Незважаючи на те, що більшість військових конфліктів, вже у минулому, кожен зобов’язаний зберегти пам’ять про кожну краплину крові про кожну сльозину пролиті нашим народом. Саме тому на зустрічі були присутні молоді правоохоронці, які повинні знати історію міліції як складову частину історії нашої держави.

Звертаючись до молодого покоління Василь Лазутко зазначив:

— Я прошу зробити все можливе, щоб бути гідними послідовниками попередніх поколінь співробітників нашого краю. Стати надійною заміною ваших старших товаришів.

На завершення офіційної частини зустрічі був зачитаний наказ про заохочення учасників бойових дій та вручення нагород. Забутим не лишився ніхто, кожен ветеран отримав хто подяку, хто іменний годинник, хто посильну матеріальну допомогу.

У другій частині зустрічі ветеранам був запропонований святковий концерт, де їх вітали: вокальний ансамбль УМВС «Вартові» під керівництвом Михайла Назаренка, співачка Олена Шмайхель, ансамбль гітаристів музичної школи №1 (м. Рівне), справжнє янголятко з однойменною піснею Валерія Липко, Школа художньої гімнастики «Грація», дует Яни Огороднік та Олександра Шевчука.

Завершення зустрічі пройшло вже на свіжому повітрі, де ветерани поклали квіти до пам’ятника воїнам-афганцям, як символу вічної пам’яті загиблих на чужині та відвідали виставку зброї в обласному краєзнавчому музеї.

— коли ми вшановуємо пам'ять загиблих і починаємо згадувати Афганістан, серце удвічі швидше починає битися, – розповідає старший лейтенант міліції у відставці Олександр Кидюк. — Там дійсно була війна, кулі, смерть. Вражала саме смерть молодих хлопців, які дійсно нічого не бачили у свої 18–ть років. Такі зустрічі де присутня молодь безумовно потрібні, щоб вона, наша зміна, хоча б трішки почала розуміти той час, ту «не нашу» війну, де незважаючи ні на що, ми виконували накази, адже складали присягу, а це святе. Я хочу, щоб молодь не знала що таке війна.

Василь СТРІЛЬЧУК, СЗГ УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: Спогади про ...
Наступна новина: На Рівненщині День Доброти ...

КОМЕНТАРІ