На Рівненщині День Доброти провели в театрі… з міліціонерами

На Рівненщині День Доброти провели в театрі… з міліціонерами

16.02.13 10:45 0 1534
Того дня у Рівненському академічному обласному театрі ляльок було надзвичайно гамірно, бо ж гості завітали особливі – вихованці шкіл-інтернатів, притулку та одного з садочків обласного центру. А запросив своїх підшефних на веселу і яскраву виставу «Пан Коцький» не хто інший, як сам начальник УМВС генерал-майор міліції Василь Лазутко.

Малеча з дитячого садочка УМВС, дітки, позбавлені батьківського піклування, сироти та напівсироти з притулку для неповнолітніх м. Рівне, Вербської школи-інтернату, школи-інтернату с. Олександрія своїм сміхом, вигуками та жартами, здавалося, перевернуть з ніг на голову весь театр ляльок. І це й не дивино, адже не щодня їм випадає нагода побувати в театрі ляльок та насміятись досхочу. І день, здавалося б, вибрали вдалий, адже саме 15 лютого у всьому світі відзначають День спонтанного прояву доброти. Саме її – «пані Доброту» потрібно прищеплювати з самого дитинства. Щоб потім самі ж ми не шкодували, а чому у світі стільки черствих, байдужих людей. І ведуча у вступному слові в ігровій формі пропонувала обійнятись тим, хто сидів поруч, та потиснути один одному руки, а ще посміхнутись. А скільки від дітвори сипалось запитань до керівника обласного Управління міліції Василя Лазутка. Починаючи з питань, як він вчився у школі, і до прохань побудувати басейн. І генералові довелося «відбиватись».

– Свято пов’язали із всесвітнім Днем Доброти. Ми зібрали дітей з нашого дитячого садочка, підшефних інтернатних закладів, діти, які усіх нас знають. Вони вже самі підходять, вітаються, – ділиться враженнями головний міліціонер області Василь Лазутко. – Ми допомагаємо таким закладам і подарунками, і проводимо виховну роботу. діти побачили вкотре, що міліція, крім розкриття злочинів, займається ще й добрими справами. Зокрема, звертаємо увагу на наше майбутнє покоління – на дітей. Такими заходами ми показуємо, що у міліції працюють звичайні люди, – сказав на завершення пан генерал.

Дев’ятирічна Іринка, учениця Олександрійської школи-інтернату, стверджує, що вона на подібних заходах буває вкрай рідко. Дівчинка щиро говорить: «Дякую Вам, що запросили нас на таку виставу!». А 10-річний Валентин, вихованець Вербської школи-інтернату, ділиться з друзями, що вистава була «кльовою». Що й казати, сподобалось шнє дійство і дорослим, які супроводжували дітвору. Але все-таки захоплені очі, вигуки та веселий сміх дітей під час перегляду «Пана Коцького» були багатослівніші за будь-які роздуми. Тепер з упевненістю можна сказати, що у цей день Доброти вони стали на один день добрішими.

Тамара ЛИСЕНКО, Олена ДУДКО, СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Рівненська міліція ...
Наступна новина: Жителька Львівщини тричі ...

КОМЕНТАРІ