Сергій Надал: «Кожен тернопільський студент повинен відчувати, що він живе в студентській столиці України»

Сергій Надал: «Кожен тернопільський студент повинен відчувати, що він живе в студентській столиці України»

16.02.13 11:34 0 1647
В рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця України» задля популяризації міста саме в цьому напрямку створили спеціальний інформаційний портал, у вересні проведуть змагання на човнах серед студентів та організують всеукраїнський «Студфест».

Над відбором ідей, запропонованих молоддю, працює спеціально створена робоча група, у складі якої – міський голова Сергій Надал, відомий тернополянин Сергій Притула, представники ГО «Файне місто», «Пласт», «АЙСЕК», керівництво вишів та студентського самоврядування.

«Наша мета наповнити Тернопіль культурними, творчими, соціально важливими студентськими заходами. Кожен студент повинен відчувати, що він живе в студентській столиці, - вважає міський голова Сергій Надал. – Тернопіль - місто найбільш комфортне для проживання і навчання молоді. Тому ми чітко ставимо собі завдання вдосконалити освітню інфраструктуру, створити комфортні умови для студентів – це доступне житло, відпочинок, розваги, спорт, велоінфраструктура, доступ до різного роду мереж зв’язку. Серед завдань влади та представників вузів також активізація міжнародного співробітництва, проведення регіональних, всеукраїнських та міжнародних заходів, підвищення ролі студентства в житті міста. Кожен студент та абітурієнт повинен знати, що саме в Тернопіль варто приїжджати за враженнями, новими друзями, цікавими подіями студентського життя та якісною освітою».

Молодь міста об’єднає портал «Тернопіль – студентська столиця»

Завдяки зусиллям активістів ГО «Файне місто» студенти матимуть свій портал. Він не лише об’єднає усю студентську молодь на одному ресурсі, а й дасть вичерпну інформацію на всі випадки життя: про відпочинок, навчання, розваги, гранти для студентів тощо.

За словами редактора порталу Мар’яни Зварич, наповнювати електронні сторінки будуть студенти-журналісти педагогічного університету.

Писатимуть новини про цікавинки на парах, святкові заходи, і навіть гуртожитські будні студентів. Цікавими історіями поповнити портал можна у рубриці «Додати плітку». Тут же анонімно формуватимуть рейтинги викладачів.

Серед найбільш цікавих рубрик - афіша заходів та навігатор міста, на якому позначені найцікавіші в Тернополі місця для молоді. Передбачений на ресурсі і розділ для іноземців, які бажають навчатися в Тернополі.

«Портал наразі наповнюється, він стане платформою для спілкування і обміну цікавою інформацією для студентської молоді. Загалом для популяризації проекту ми також розробили цікаві сувеніри, футболки з надписом «Це Тернопіль, крихітко», які може придбати кожен охочий, - зазначає керівник ГО «Файне місто» Рустам Єргешов. – Наша мета – довести всій Україні, що в Тернополі є справжня цікава студентська «тусовка» і що саме тут можна здобути якісну вищу освіту».

На Тернопільському ставі студенти змагатимуться на човнах

Ще одну не менш цікаву ініціативу для розвитку міста саме як столиці студентів озвучив Сергій Притула.

«Ініціатива федерації з водно-моторного спорту спільно з мерією не залишилась непоміченою, натомість стала яскравим прикладом для наслідування. Тернопільський став, який, відверто кажучи, простоював дуже тривалий період часу, отримав нове життя, нове дихання завдяки чемпіонатам з водно-моторних видів спорту. Після заходів, які мали успіх, одразу виникла ідея робити змагання на ставі і для студентів. Ми провели засідання з представниками ректоратів чотирьох найбільших вузів Тернополя, з мерією. І дійшли висновку, що потрібно організувати масове яскраве видовище, яке б об’єднало молодь і разом з тим мало характер боротьби. Тому у вересні плануємо провести змагання на човнах серед студентів. Саме тоді тернопільський студент повертається після канікул спраглий не лише знань, але й за яскравого дозвілля», - повідомив Сергій Притула.

в Тернополі є представник федерації академічного веслування України, який вивчає базу для розміщення човнів. Є прекрасні контакти з Національним олімпійським комітетом, який висловив готовність сприяти втіленню цього проекту.

Наразі вузи вирішують фінансові питання щодо закупівлі човнів. Якщо все піде по плану, то тернополян потішать змаганнями з веслування у класичній королівській академічній вісімці – надзвичайно складному виді спорту, який мало розвинутий в Україні.

За словами Сергія Притули, є лише 5 команд, які займаються цим, і представники федерації дуже зраділи тому, що в Тернополі може змагатися одразу чотири команди.

Студентів зі всієї України запросять на «Студфест»

Аби місто запам’яталося яскраво не лише місцевій студентській молоді, а й гостям з інших вузів України – таку мету ставлять собі організатори фестивалю «Студфест».

Організатори прагнуть, аби про Тернопіль як студентську столицю знали у всій країні. Тому запрошуватимуть на свято всі вузи Західної і Східної України. Один з них стане володарем кубка студентської столиці.

Кожен захід продумують так, щоб він залишився яскравим спогадом для кожного учасника.

Серед спортивних подій дивуватимуть майстерністю з квесту, міні-футболу і волейболу.

Бажаючі повправлятися в інтелектуальних іграх матимуть змогу взяти участь в «Мафії», «Брейн-рингу» та «Що? Де? Коли?».

Крім того, проведуть конкурс карикатур на міста, університети та викладачів. Демонструватимуть короткометражні фільми про кожне місто та вуз.

Ще однією загадкою свята стане встановлення рекордів «Найдовша рукотворна шпора» та «Найбільша кількість студентів у тролейбусах».

Яскравим закінченням буде святковий концерт з конкурсом студентських діджеїв та спалювання символу сесії у великій ватрі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львові керівництво ...
Наступна новина: Тернопіль: Сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ